Sugen på en utmaning?

Efter HÅEC härom veckan har jag redan börjat blicka framåt för nästa sommars tävling. Jag har även sett mig omkring efter nya utmaningar för framtiden. Alla passar ju kanske inte helt in i mitt träningsupplägg eller fokus just nu, men utmaningar finns det. Särskilt nere i härliga Schweiz hittar man några sköna utmaningar. Favoriten jag gärna skulle testa är nog Alpenbrevet, där man får fallhöjdsmeter på landsvägscykeln så det räcker och blir över.

Qo9ToNVFiXwGfHPLaLjfNtxMpBpS1x79cWYSmJDbxts
Tack Petter Berggren för denna bild!

Eiger Ultra Trail 20-21:a juli – Ett helt nytt ultra marathon som körs för första gången i juli i år. Sträckan är extremt vacker och man passerar bland annat precis under Eigers nordsida på 2300 m höjd – den totala höjdskillnaden på sträckan är runt 6000 meter. Det finns också ett 51km lopp samt ett som är 16km. Info Här

Inferno Triathlon Mürren Schilthorn 16-17:e augusti – Ett bergstriatlon med simning, cykling, MTB-cykling samt löpning. Det finns olika sträckningar och man kan göra det individuellt eller i team. Info här

Mountain Man 17:e augusti – Ett ultra trail lopp som startar i Engelberg och sedan passerar orten Hasliberg/Meiringen för att avslutas nära Luzern. Det finns även en maraton- och halvmaratonsträckning. Tävlingen ger kvalpoäng till Ultra Trail du Mont-Blanc. Info här

Alpenbrevet 1:a september – ett landsvägscykel-lopp som går över några av de mest kända pass-vägarna i Schweiz, bl.a Gotthard, Furka och Grimsel. Det finns tre olika sträckningar som varierar mellan 276 och 132 km. Antalet pass man kör över varierar också, som minst kör man tre pass, som mest fem. Loppet har 2500 deltagare och start och målgång sker i Meiringen. Som högst är man uppe på 2500 m.ö.h! Info här

Jungfrau Marathon 13-14:e september – Ett marathon som körs för 21:a gången i september och startar i Interlaken på 500m höjd. Loppet avslutas på 2100m vid Kleine Scheidegg (där Wengens DH startar på vintern). Det är inte för inte som det kallas världens vackraste marathon. Info här