Trail run/ Intervaller

Efter två dagars vila kände jag igår en ritkigt skön energi i kroppen och ett sug efter träning, men blev inte riktigt som jag skrev i gårdagens inlägg ”Ska dra igång med lite träning idag, får nog bli en löptur senare i eftermiddag.”… Utan direkt efter frukosten och inlägget kände jag, nej nu jävlar hittar vi på något kul(jobbigt). Så drog på mig löpskorna och en allmänt snabb outfit och drog upp i bergen på en trail run tur. Brukar mestadels cykla i bergen här annars, men har nog hittat något nytt nu. Hittade några sjukt fina stigar att ta sig upp på. Det hela slutade upp med en 2h tur med skaplig stigning och sträcka i augustivärmen, men det roliga var att det kändes som jag kunnat springa det dubbla. Är ändå inte underskattat att vara utvilad i kroppen:)

Efter en lunch på stranden, lite beach/poolhäng drog sedan Matilda med mig ut på ytterliggare en löptur, men denna gång intervaller. 10×20 intervaller, alltså 10sec löp, 20 vila, 10st i 3set med några minuter vila mellan varje set. Det gäller att trycka på i varje intervall, men fördelen hjärtat får jobba på bra med hög puls utan att benen hinner bli sura. Funkar riktigt fint! Testade även att göra detta i motlut uppför vilket höjde upp pulsen ytterligagre utan att man blev tvungen att springa som Bolt.

Summerat en väldigt bra konditionsdag där jag blev förvånad hur lätt löpningen kändes uppför. 10 dagar i Saas Fee ger ändå viss ”höjddoping”.
DSC05751
Vattenflaskan fick hänga med, kändes välbehövlig i värmen.
DSC05758

DSC05866
Är ju obeskrivligt coolt backdrop att springa till.
DSC05811-2
Var det någon som sa snabb outfit!
DSC05814
Jag har nämnt dessa tidigare. Kompressionsstrumporna från Gococo som hjälper mig riktigt mycket med att spara vaderna i motlutslöpningen.
DSC05842

DSC05867
Yes, hitta en ny vinkel att fota Monaco.
DSC05892
Stannade klockan på 2h, bra pass!
DSC05900
Perfekt återhämtning att vila benen vid poolen.
DSC05917
Matilda med bra tryck under andra passet.
DSC05909
Vila mellan seten. Jag höll koll på intervellerna på klockan, Matilda körde Runkeeper där man i direket i lurarna kan få tidsintervllaerna. Måste nog skaffa det också, verkar ju supersmidigt!
DSC05930
Nog med löpbilder för idag! Ska bort mot gymmet och se ifall det finns något krut kvar i buggarna efter gårdagen…