Löpning och Thrusters

Hade en sjukt produktiv dag igår, fick typ 1000 saker gjorda och hade fullt med energi i kroppen. Kul hur det kan svänga så. Vilket fall drog jag bort till gymet och hade tanken att köra överkropp/bål. Vädret var dock riktigt fint så körde en 40min slinga löpning längs vattnet som uppvärmning och en del av passet.

Väl tillbaka inne på gymmet så hade jag inte så stor lust till att ställa mig och köra ren överkropp, bicepscurl, bänk osv. Sen var jag lite besviken på prestationen under benpasset dagen innan, så kände för att ”straffa” mig lite för det. Så satte ihop ett lite roligt pass på egen inspiration. Det som är värt att nämna från passet var:

Körde 15 Thrusters (40kg) med 40sec vila mellan X 3 set, sedan gick jag ner till 5 reps och körde på varje minut i 10min. Så om det tar dig 30sec får du 30sec vila osv.

Sedan körde jag chins: 5st varje 30sec i 10set innan jag fick kliva upp till 5st varje 45sec 5set. Låter kanske inte så jobbigt men att göra 15 set med 5st chins, blir ändå lite jobbigt, särkskilt när man inte riktigt får vila. Värt att nämna är att jag kör vanliga/strika chins.

Sedan bestod passet av typ några set benpress, smal bänk, och 6set tunga sit-ups med vikt i lutning. Körde med 15-20kg vilket ger bra tryck.

Varför då dessa Thrusters? Mest för jag tycker det låter som en cool övning:) Nej men jag tycker den tar i stora delar av kroppen, både ben och armar och bålen då du måste hålla bra spänning när du trycker på. Sedan om man trycker på hårt upp, så känns det som en ganska explosiv övning. Den är rolig helt enklet, sen fick jag med min överkropp och benen på köpet på ett roligare sätt.

Summa summarum på allt detta, jag vakna upp med sjuk träningsvärk och en handled som känns som den är av, troligen en låsning eller likande, då den var frisk när jag somna. Så passa handlederna i Thrusters!
DSC07547

DSC07559

DSC07576

DSC07610

DSC07614

DSC07625
I ett av de sista seten, såg ändå lite tagen ut… Och på väg upp med fullt tryck.
DSC07621