2X5km intervall

Var ett löppass på schemat igår. Hade laddat ner runkeeper appen innan och tänkt testa det för första gången, vilket visa sig bli en bra träningskamrat.

Drog igång runkeeper och musiken innan jag drog iväg med lätta steg. Mycket folk första biten innan man kommer ur Monaco så blir att man håller ganska bra tempo utan att man tänker på det. När sedan 5min hade gått blir jag överraskad av en trevlig röst från Runkeeper som säger nåt i stil med ”5min, 1.35km, pace 3.40″… Vilket gör mig riktigt motiverad, känns som jag knappt tar i och jag håller den farten, så blir ju direkt en utmaning av det hela. Först tänker jag, jag går för milen, men känner att 5km nog kan vara lite mer lagom. Sätter bara upp som mål att jag ska fortsätta hålla under 4min pace resterande km, vilket jag fixar skapligt lätt. Jag kör sedan en kortare paus och njuter av miljön innan jag sätter upp nästa mål, köra de 5km hem i samma tempo, något som visar sig bli lite tyngre. Det är nog här de upp emot 100 Thrusters dagen innan börjar kännas av. Terrängen med trappor upp och ned gör att jag ganska snabbt får slita ont och efter halva sträckan får jag vika mig mig och bestämmer att lägga in 2 korta pauser för att kunna fortsätta hålla under 4pace vilket gör att jag slutar upp på typ exakt där.

Första 5km gick lätt andra 5km gick jäkligt tungt, bra pass i alla fall! Men lite vekt pannben att vika ner sig på sista 5.
photo

DSC07642
Varmt och svettigt!
DSC07653
Men ganska fint
DSC07680

DSC07693
Paus ich fotosession
DSC07695
Tillbaka med tunga ben och sprängade vader.
F23B5501

F23B5509

F23B5529

F23B5534