Styrketeknink och benpass

Har som mål att utöver skidåkningen trycka på ganska hårt med fysen kommande två veckor för att sedan 7-10 dagar innan Val d’Isère börja släppa på träningsmängden och åter igen förhoppningsvis få en liten uppsving/formtopp. Är ju race i helgen men även om jag vill prestera på topp så är det inte det som är prio ett, så får ta att man kan vara lite nedkörd där.

Som jag nämnde igår har vi ju en uppsättning med skivstång i stugan vi bor i, vilket gör att vi kör lite teknikträning när vi blir uttråkade. Testar lite övningar och finslipar på vinklar. Finns mycket jobb att göra, så är kul att kunna lägga lite tid med stången.
F23B5975
Saxvall och Bäck testar en övning för att bli snabb in under stången. Stå på tå och upp med axlarna för att sedan snabbt kunna komma in under och fånga stången.
F23B5977
Steg två!
F23B5983
Saxvall har en fin teknink så han får agera lite coach.
DSC08482
Jag drog sedan ner och körde ett pass på riktigt och hade ett bra benpass. Känner mig starkare än på länge. Hade även en rolig incident under passet. Skulle lägga på 85kg för hängande frivändning vilket jag hade förra passet. Men av någon anledning satte vi på 25:or istället för 20kg, vilket gav 95kg på stången. Jag klarade det hyfsat lätt i 3rep, nog mest för att jag trodde det var 85. Perfekt att pusha gränsen lite. Här frontböj där jag hade 95-100 på stången.