Film Obereggen

Hade en EC-slalom igår i klassiska Obereggen, det var 30 års jubileum där för det racet och jag tror därmed att det är det äldsta EC racet. Som vanligt ett fullspäckat startfält och tuff tävling där jag slutade 5:a efter ett ganska dåligt andra åk, det var Axel Bäck som var hetast för dagen och tog hem segern.

Det roliga var i första åket när jag kom i mål med start Nr 1, så kändes det som jag satt ner ett sjukt jäkla åk och tänkte, ”nu ni grabbar, där har ni något att suga på”, dock kom direkt både Bäck med nr 2 in 60/100 och även Yule nr3 in 20/100 före mig innan det var stopp och jag låg på plats nr 3 efter första. Nu i efterhand ser jag dock på videon att jag bitvis var väldigt hård mot snön, snön som var betydligt mjukare än det kändes på besiktningen. Andra åket blev sedan riktigt uppåkt och jag tappade helt intensiteten i jakten på att träffa spåren rätt.

Här är en video från första åket.

Obereggen from Mattias Hargin on Vimeo.