Favorit i repris i Adelboden

Kanske fel att kalla det favorit i repris, men det blev samma som senast jag ledde i Adelboden 2010, jag åkte ned till en 4:e plats efter att ha varit i ledarposition efter första åket. Är dock en favorit att leda i Adelboden, älskar stämningen där och längtar till att även få vinna där.

Vad jag minns sen senast så kändes det betydligt bättre denna gång att stå kvar sist uppe på start, känslan och även åkningen kändes bra på väg ner i andra, dock satte en miss i nedre delen stopp för en pallplats. Jag hade tyvärr nog ändå inte rått på Hirscher även utan missen, han var numret större i andra åket efter vad jag sett på film efteråt.

Jag är dock väldigt nöjd med resultatet, även om det kanske inte såg ut så när jag kom i mål och såg tidstavlan. Är bara så mycket adrenalin, så lätt att se rött innan man lugnar ner sig och kan vara nöjd:)

Jag vet och har visat det många ggr tidigare, att jag är en av de snabbaste i världen när jag har tidigt nr och kan gå helt min egen väg. Dock har jag lite att jobba på för att kunna åka lika bra när det är uppkört och spår, för Hirscher som exempel ser ju typ ut att åka bättre när det är uppkört. Han står ut skidorna ännu mer, tar ännu större vinklar och är sjukt aggressiv. Både i Bormio och igår i Adelboden tycker jag dock att jag behärskar det bättre och bättre. Jag lär mig och tycker att jag är hyfsat fri i min åkning.

Tror själv att det är små marginaler som gör att tiden rinner iväg under vissa partier i andra åket. Jag träffar spåren ok, men klättar ofta lite väl högt i linje och kliver framför allt inte på till 120% när jag sätter svängen vilket gör att jag inte får samma re bound och acceleration i laggen. Hoppas på liknande läge i Wengen, då är det nya tag.

Nu är jag hemma i Engelberg då vi har några dagars ledighet från åkningen för att ladda batterierna inför sista halvan av Januari.

En rolig sak som jag kom just kom ihåg. När jag kom ner i mål igår och var på väg ut genom målfållan och adrenalinet börja släppa, så kände jag att jag hade kramp i både underarmarna och höger lår. Då har man i alla fall tagit i så mycket man kan:)
action
Fullt ös i första. Foto pentaphoto
Skärmavbild 2014-01-13 kl. 09.51.01
Kungen av Chuenisbärgli ännu en gång! Hirscher visar prov på sjukt aggressiv åkning och jag älskar Hans Olsson kommenterat till höger.
F23B7579
Älskar min nya kaffekvarn från mahlkönig vario.
F23B7584
Det bästa med att vara hemma är att dra upp en frukost i lugn och ro och framför allt göra en riktigt bra kaffe.
F23B7591

F23B7599
Inte så mycket snö ute, men man kan njuta av utsikten ändå