Slalomshow

Vilket jäkla race det blev igår! Och vilken upplösning det blev!

Jag slutade åter igen upp med ett stabilt bra resultat som jag nu dagen efter är väldigt nöjd med. Jag körde ett utomordentligt väl genomfört andra åk och försökte verkligen gå för det även i andra åket, men lyckades inte få med mig farten i främst mittendel där och tappade mark och placeringar. Om man ser på tider så skulle jag vilja påstå att det inte var jag som åkte dåligt utan mer dom framför mig som åkte helt sjukt bra där i andra åket. Är inte vanligt när ändå banan ser ut som den gör igår, svår, rund och uppkörd att det är killarna från topppositionerna 1-6 som trycker in bästa tiderna vilket dom gjorde igår. Jag blir dock väldigt motiverad av att se den åkningen och vill bara ut på skidorna så fort jag kan för att försöka lära mig bemästra samma själv.

Schladming är Schladming och jag älskar verkligen detta ställe, är svårt att beskriva känslan inför all publik. Försökte suga upp så mycket att atmosfären jag kunde när topp 3 grabbarna igår klev upp på pallen inför 50,000. Det är något som kan få att än vilja ge det där lilla extra under träning resten av året för att nästa år få stå där själv.

Och hatten av till 19åringen Henrik Kristoffersen som på sitt första nightrace går in och tar hem det, väldigt imponerande! Jag tycker även det är kul hur svenskmedia försöker få fram en Sverige-Norge intrig även på alpint, genom att nu senaste racen alltid fråga: ”hur känns det att få stryk av en norrman”. Medialt kanske det skulle vara bra att säga, skit, för jag hatar Norge. Men det stämmer ju inte då Norrmännen på touren är bland dom skönaste grabbarna och jag unnar dom framgång. För mig spelar det ingen roll vilken nation som är före, jag gillar kort och gott inte att få stryk av någon.

Nästa race är nu OS, ett OS som ska vara det störta racet på 4år men troligen inte kommer ha en 1/10 av publiken som var här igår, vilket är lite synd. Dock finns det andra delar som är så mycket större där och det känns väldigt motiverande att nu kunna släppa alla tankar på världscupen och bara fokusera OS fram till 22 februari.
Skärmavbild 2014-01-29 kl. 08.06.28
Hirscher i andra åket och ett hav av publik och bengaler.
Skärmavbild 2014-01-29 kl. 08.07.36
Jag på väg ner i branten i andra.
DSC09395
Tidigare på dagen, uppvärmning i Reiteralm.
DSC09398
Där det redan där var pådrag och intresse.
DSC09402

DSC09414
På väg mot besiktning av andra åket
DSC09426

DSC09435

DSC09443

DSC09458

DSC09471

DSC09478

DSC09486
Lite speciell känsla: att i mörkret åka ner och närma sig starten. Närmare det starka ljuset och höra publikens jubel nerifrån målet.