Förberedelser

Körde hem till Engelberg igår, men det var nära att jag gjorde en avstickare ner i Italien eller in mot St Moritz området. Just St Moritz berodde inte på att jag var sent inkallad till dagens GS utan mer att det fallit enorma mängder snö. De södra delarna av alperna, Osttirol, Dolomiterna och Engadin omårdet har verkligen bombats med metervis av snö senaste dagarna och det komiska var runt Fieberbrunn där jag var innan och enbart ligger 15mil norrut kom det inte en gnutta.

Jag valde dock att åka hem för att få vila upp mig, men siktet var inställt att tidig morgon idag rulla dryga timmen söderut för att få ta del snöfallet. Söder om Gottardtunneln hade det även kommit dryga metern senaste dagarna och över natten fallit ytterligare 60cm. Dock hade inte Engelberg gått lottlöst från snöfallet heller, så när en vän släppte dom visa orden ”don´t leave pow to get pow” bestämde vi oss för att stanna. Vi hade säkert kunnat få bättre någon annan stans, men som så många gånger förr överraskade Engelberg och bjöd på en sjukt fin dag.

Jag var uppe och drog av 3 fina åk innan jag drog ned. Hade gärna velat åka på hela dagen, men försöker tänka lite smart och inte kör slut kroppen för vad som komma skall.

Hann precis ned till andra åket i St Moritz där Matts körde in på en fin fin 4:e plats, sjukt kul att se och stort grattis!

Bilder från dagen!
F23B8147
Vakna och titta ut och överraskade att det fallit runt 20cm nere i byn, vilket var betydligt mer än väntat.
F23B8153

F23B8149

DSC09491
På väg upp i liften… Finns det något härligare än nya hanskar, doften av nytt skinn.
DSC09493

DSC09496
Glada miner nere i Laub.
DSC09516
Oskar Enander bland buskarna
DSC09540
Johan njuter av riktig snowboardsnö
DSC09546
Skottarn i en skön bild serie
DSC09550

DSC09552

DSC09532
Bra tecken då ryggorna är helt snöiga
DSC09535

DSC09577
Face shot!
DSC09570
Att man kan bli så glad av lite snö
F23B8158
Dagens lunch framför St Moritz GS:n