Välkommen till Sochi!

Efter två ganska långa resadagar kom vi igår fram till Sochi och OS byn, mountain village, uppe i bergen. Belägen precis i anslutning till backarna, vilket är skönt. Efter två veckor har sociala medier dränkts av sol och vackra bilder härifrån. Det var dock inte vad vi bjöds på när vi välkomnades här idag. Utan det har regnat hårt hela dagen.

När vi var ute under eftermiddagen och körde första skidpasset, var det i bland dom sämre väder jag kört. Kändes som någon kasta en hink vatten över dig när du satte dig på liften och du var dyblöt in till kalsongerna när passet var klart. Tyckte lite synd om damerna som fick avgöra sin OS-GS i detta väder.
DSC09944
Valde att resa med pjäxorna som handbagge, OS är inte tävlingen då man vll stå utan rätt pjäxor och för den delen sulor. Dock ökar ju risken att man själv slarvar och glömmer dom på något fik längs vägen.
F23B8493
Säkerheten har ju varit på tapeten mycket inför detta OS och jag blev förvånad hur smidigt det gick att komma igen passkontroll och ut från tullen på flygplatsen till en början, men sedan blev det några till scan av väskorna längs vägen för att ta sig hela vägen till OS-byn. I det stora hela åndå helt ok.
F23B8489
Första ringarna man såg, utanför flyplatsen
F23B8490
Angående säkerhet, lägg märket till vakterna som är utposterade längs flygplatsen varje 50m runt hela flygplatsen.
DSC09949
Sverigehuset och våning 4 där vi bort.
F23B8502
Är ganska besviken på boendet, känns som ett riktigt fuskbygge och omysigt, dock bra med plats och trevligt med en namnskylt på dörren.
F23B8494
Även en fin välkomstgåva till alla tävlanden, vilket innevbär att man ju redan har plusat på denna resa:)
F23B8498
I alla fall en våning högre upp jämfört mot Norrmännen.
F23B8505
Dagens väder, om ni kollar noggrant ser ni hur regnet öser ned.
DSC09962

F23B8496

DSC09964
Målområdet 10min inför dagens andra åk på GS:n, vädret gjorde att inte så mycket folk vågade sig ut. OS kan också var två helt skilda världar, på plats kan det kännas ganska avslaget som ni ser idag, men sedan sitter väl ett antal miljoner och följer framför tv apparaterna coh ett sjukligt media pådrag. Vi tränade slalom i backen bredvid och märkte knappt att det körde ett OS i närheten.
DSC09973

DSC09993
DSC00002