Check av slalomhanget

Innan dagens träning var jag förbi målområdet för att känna av stämningen och checka av slalomhanget lite. Till skillnad från målgången på GS:n så ser slalombacken ut som ett stup. Det pirrade bra i kroppen när jag stod och kolla upp på backen. Den ser riktigt fin ut, känns verkligen som en riktigt slalombacke. På många mästerskap där det ska delas målområde mellan alla grenar händer det ibland at slalomen läggs i någon flack avslutning på fart/GS backe, vilket för den delen inte heller är helt fel då jag gillar flackt men den används då också flitigt och sparas inte till själva huvudeventet, the grande finale, slalomracet. Vilket fall, när man ser backen vill man bara att det ska bli lördag och racedag.

För övrig har dagens snackis varit vad som hände med vädret, gårdagens regn förvandlades till sjukt solsken. Under natten hördes ett helt gäng kraftig smällar, vilket jag till en början trodde var lavinsprängningar då det lätt exakt som hemma i Engelberg inför en bra puderdag. Dock förundrades jag över att dom var uppe mitt i natten och sprängde laviner. Det ryktas istället att det handlade om att dom sköt upp silverjoner i molnen för att få bort regnet. Det funkade i sånt fall grymt, så för min del får dom gärna göra det inför lördag också. Dock ryktas det ju också att Putin är påväg att släcka elden efter hockeytorsken under eftermiddagen, så får väl se om vi får köra någon slalom:)
DSC00014
Målområdet med fartbacken längst till vänster, GS-backen i mitten och slalomen till höger.
DSC00008
En brantare start, ut på en lite flackare mittendel och sedan ett hyfsad målbrant. Spana in lysena, det där borde nog lysa upp ganska bra.
DSC00017
Hur många bultar är det i ölandsbron… Frågan nu är, hur många rör har det krävts för denna läktare.
DSC00003
Dagens största skämt igår var nog när dopingkontrollanter knackade på dörren i samma stund som jag var på väg till fysen, typ första dagen jag var i byn, ”Mr Hargin du är utvald för att göra prov”. Man blir alltid lite less, då det kan ta sin lilla tid, men sen kom jag på att det nog var bra så jag slipper få något oskönt test närmare inpå race eller kvällen innan som man läst att vissa har åkare fått göra. Nu gick allt ganska smidigt då jag lyckades tvångspissa det som behövdes och kunde 10-15min senare vara på gymet. Det går inte komma från att man alltid är lite nervös när man gör prov, då tankarna lätt springer iväg, undra om den där bananen verkligen var ren, voltarenkartan verkligen var det som utlovades eller att ingen mixat med den öppna buffén i OS-byn:) Vilket fall nästa test hoppas jag är på lördag för då har det troligen gått riktigt bra, håll tummarna för det!