Sista träningen

Första två dagarna med träning här har mest handlat om att röra på sig, få en känsla av snön och stället. Det har inte heller varit någon riktig kvalitetsträning då träningarna här ger på officiella tider tillsammans med andra nationer. Igår körde vi dock med norskarna och tillsammans med dom hade tränarna prepat två riktigt fina banor med mycket salt då tempen säkert var upp mot 15grader. Så igår fanns det läge att dra upp tempot och verkligen få ett sista test inför lördag. Jag satte några sköna åk och lämnade träningen med en fin känsla i kroppen. Idag är det vila som gäller för min del, blir till att kolla damernas SL och självklart hockeyn.

Igår kväll ”flydde” vi OS-byn för någon timme, som kvällspressen hade skrivit. Vi åkte ner till stan som ligger nedanför i dalen för att äta middagen. Maten i OS-byn är nämligen riktigt jäkla dålig och det handlar mer om att få i sig mat på ren vilja än att njuta av den och då är jag långt ifrån kräsen av mig. Vilket fall, vi åkte ner och hade tur att möta upp med Italienska slalomgrabbarna som bjöd in oss till deras Casa Italia, en Italiernare som dom har för deras atleter och sponsorer under spelen. Så vi fick chansen att i trevligt sällskap med dom avnjuta en bra Italiensk 3 rätters och självklart avslutningsvis en riktigt bra espresso. Perfekt uppladdning!

Hörde för övrigt en rolig historia angående dom sjuka mängder salt som används i backen. Tror det var så att dom skulle göra en kompletterings beställning, så dom beställde upp mot 30ton från Schweiz. Det var dock problem att få in leveransen genom tullen då dom inte riktigt gillade den eller förstod vad så mycket salt skulle användas till. Så istället fick en restaurang här i närheten göra en beställning av bordssalt på runt 25ton, vilket godkändes och släpptes in. Haha, hyfsat salt mat:)
20140220_141211
Var helt galet varmt på gårdagens träning, vilket är lite härligt på ett sätt. Men jag är ju också sjukt varm som person, så jag håller ju på att gå åt när man åker skidor i dessa tempraturer. Mario och Sjödin trivdes dock bra.
20140220_142923
Sista testet, där jag valde mellan två par om vilket som ska blir racepar. Lite olika hårdheter, en där jag faktiskt inte kände någon riktig skillnad så sa att Mario fick välja vilket vinnarparet.
20140220_142930

20140220_143103
Märkte detta efter träningen igår. Hoppas det är solen, även om den vanligtvis brukar bleka färgen. Annars verkar det vara galet smutsig luft här. Ursprungsfärgen är ju den under googlesbandet.
20140220_123334
Man ser en hel del gömställen längs vägen till backen. När snön nu är borta har dom ju tyvärr lite sämre kamouflage bara.
20140220_171127
Vi hade presskonferens igår för slalomen och efter hade André tillsammans med teamläkaren lite extra snack om hans knä. Som det lät ska André upp idag och göra ett sista test ifall han kommer till start. Jag tror och hoppas verkligen han gör det, vi behöver hela laget på start!
20140220_190358
En suddig mobilbild över stan nedanför.
20140220_191932
Vi passade på att även möta upp med SVT som inte har möjlighet att komma upp och filma runt tävlingen eller på presskonferens. Så dom var glada att se oss där nere.