Teamseger!

Det blev en seger i teameventet igår, riktigt roligt då det är först gången man får stå högst upp på en WC pall och höra nationalsången. Som vanligt väldigt kul med parallel och även formatet med lag, blir spännande att följa dom andra heaten i laget. Sedan är det ju extra kul när man får vara med i sånt bra lag, alla körde på grymt och gjorde sitt till vinsten.

Eftersom detta låg så tajt inpå OS så hade ju inte alla länder mönstrat dom starkaste namnen, utan valt att skicka lite yngre hungriga åkare på start. Sverige valde dock att skicka dom bästa då vi alla var sugna på att tävla och vinna. Hirscher skulle vara med men la upp denna någon timme innan start, ser skitsjuk ut ju:). Så på pappret var det vi och Österrike som hade dom starkaste lagen, men när Österrike slogs ut tidigt såg man att allt kan hända. Vi gjorde dock jobbet och tog hem det efter en tajt duell mot Norge i finalen. Så en ganska viktig duell i finalen alltså:)

Om vi nu bara haft detta på OS programmet redan nu i Sochi, det ska ju troligen in till 2018 och var även nära till detta OS. Skulle vara riktigt kul och skönt med fler öppna medaljchanser då vi även är väldigt bra på detta. Om dom sedan även slängde in vanlig parallel så vore allt ännu bättre. Tänka att gå in med både parallel, teamevent och avsluta med slalom, lite som dom har på längdsidan med både stafetter, sprint och mixsprint. Då kanske vi på alpint kan få med oss 1 medalj i alla fall:)
20140225_194032
Ett glatt gäng, förutom ära och poäng till nationscupen om jag inte har helt fel, så även en hyfsat skön prischeck att dela på.
20140225_193332
Sverige, Norge, Schweiz
DSC00396
Och sedan ett steg tillbaka till igår morse då vi var uppe och träna under förmiddagen. Inte svårt att dra ut till detta.
DSC00400
Så sjukt skönt att vara tillbaka till lite vinter med en touch av vår, lite aggressiv kallsnö var inte igår, kände sig som en världsmästare på friåkningen.
DSC00406
Parraträning för att hitta tempo och tajming.
DSC00409
Sjödin på glatt humör som vanligt och hade även degen till ära valt en ganska skön klättrar inspirerad outfit.
DSC00411