Megaupdate

Kom just ner från backen efter en förmiddag uppe på berget. Förkylningen gjorde att jag kände mig lite hängig så jag tog därför bara en halvdag. Det var väldigt fint, 10cm nysnö som var lite vindpåverkad och blixtsnabb att köra på. Blev väldigt dramatiskt där uppe när det runt lunch började drog in stormvindar. Är lite kul när man inte varit uppe och kört på ett tag, friåkning alltså, då man till en början inte riktigt är inne i det och blir förvånansvärt trött. Jag återhämtar mig dock snabbt och blir bara piggare för varje åk ju mer jag vänjer mig och kommer in åkningen. Så här kändes dagens utveckling:

Åk 1: Jag känner sig inte hemma på skidorna och har en krampaktig åkning. Jag spänner mig onödigt mycket och kan inte slappna av vilket gör att syran sprutar redan halvvägs ner i steinberg. Kommer ner till liften och svär över hur dålig åkningen känns.

Åk 2: Jag hoppar ut och känner fortfarande viss frustration över åk 1. Dock känns allt genast lite bättre och jag sätter några sköna svängar på toppen, vilket boostar trycket i åkningen och ger en mer avslappnad position i pjäxorna, syran jag väntar på slår inte in förrän sista 1/3.

Åk 3: Jag hoppar ut med större självförtroende och den stela åkningen från åk 1 är som bortblåst. Det är åter jag som bestämmer över åkningen och kan leka mig med bra hastighet ner över Steinberg. När jag väl är nere vid liften och knäpper upp pjäxorna känns det knappt i benen att jag kört ett helåk på 1000fhm.

Jag tar sedan några åk till och när jag nu sitter på soffan och njuter av en kaffe så kliar det lätt(läs: trötta) i benen som just fått upp mot 3500-4000fhm på några timmar för första gången på en månad. Benen är vana med åkning men det är tydligt att musklerna jobbar på olika sätt i slalombanan och när jag åker friåkning. Friåkningen blir mer statisk för musklerna och sedan är ju åken något längre än en genomsnitts slalombana. Se bilder från dagen längre ned!

Jag börjar med gårdagen. Hade vila så planen vara att bränna ner till Luzern och shoppa lite, var sugen på ett skydd till min nya monstermobil Samsung Note 3 och hade även en Panasonic GM1 i siktet. När jag kommmer ner visar det sig vara ett jäkla maskeradparty och dom flesta affärer är stängda. Den där känslan, när du är ledig och alla andra har bestämt vara det på samma dag… Jag hatar röda dagar. Nej men skämt och sido, lottlös fick jag åka tillbaka upp till Engelberg något besviken.
DSC00421
På väg ner igår
DSC00428
Möttes av detta kaos, folk hade gått in för det i alla fall.
DSC00430

DSC00433

DSC00434

DSC00442
Åkte och tröståt en kebab istället.
Untitled-11
Det var något i stil med detta jag själv hade velat komma hem till. Engelberg är stolta över sin olympiska mästarinna! Riktigt kul för Dominique. Stort grattis!
DSC00459
Dagens hård vindbyar skapade dramatiska miljöer
DSC00474

Untitled-61
En av många sköna outfits på berget. Pjäxorna är sköna, men väskan med det långa snöret hängandes är nog ännu bättre.
DSC00476
Två andra sköna overaller.
DSC00481

DSC00493

DSC00497

DSC00502

DSC00512

DSC00524

DSC00546