Pokal Vitranc

Efter att ha suttit och läst ”matchprogrammet” eller kanske snarare racebladet över helgen insåg jag att Kranjska racet, Pokal Vitranc som det kallas är en av de verkliga klassikerna. I år är det 53 upplagan, dock är det där inräknade när dom startade upp med Fis och Europacup i början, WC ser ut som det började köras 68 och med lite års mellanrum innan det gick in på programmet varje år. Kul att sitta och kolla varje års pallplatser från första racet. Se bilder nedan.
DSC00796
Först några iphonebilder när jag var ute och sprang igår, fint väder och även fin omgivning. Bergen är brutala runt här! Jag har för mig att det inte riktigt brukar se ut så här, det är u väldigt mycket snö här i år så ser ut som snön satt sig ännu mer på de branta bergsluttningarna vilket skapat sjukt coola face. Riktiga Alaska spines. Så kanske skulle vara en oanad grej, heliskiing runt Kranjska. Såg ännu bättre berg mot Tarvisio igår.
IMG_6394

IMG_6390

DSC00807
Här är en lista över dom som varit vunnit/ varit på pallen flest ggr här. Efter idag kan Ted toppa listan. Vi kör med några av dom riktiga legenderna alltså, då han och Raich skuggar Tomba och har många stora namn bakom sig.
DSC00798
Svårt att se men en lista över alla
DSC00800
Självklart är Ingemar med
DSC00802
Ganska mycket svenska framgångar. Seger från Jonas Nilsson 1990 och sedan missa jag bilder på Fogdö 93 och Nyberg 94
DSC00804
Och Myhrer 2012. Själv gjorde jag mitt första race här 05.