Stabilt och bra

Vilket race vi hade i Kranjska igår. Vakna till perfekt vårväder och kände att det varit hyfsat nattkallt när man kom ut på morgonen. Väl uppe i backen möttes vi av ganska hårt underlag vilket inte var igår man körde på så krävdes fler åk än vanlig på uppvärmningen även efter besiktning för att komma in i det. Efter att avslutningsvis satt ett riktigt skönt åk på uppvärmningen, så gick jag in i racet med en väldigt skön känsla.

Och första åket var riktigt bra och framför allt skönt att köra, grymt underlag och svar. Kolla video och såg sista 1/3 in mot mål, den imponerande även på mig själv. Ett galet parti på 6-8 käpp som är enligt skolboken hur jag vill åka. Kanske tappa lite onödigt med tid på övre biten, men jag har hört att det nya coola nu är att åka snabbt brant och inte flack:)

I andra åket försökte jag verkligen gå för det vilket det också kändes som jag gjorde när jag åkte, det kändes även bra och förvånansvärt lätt. Dock var det lite samma problem här, tappa tid på övre delen med grabbarna runt mig, men konkurrera bra på den branta delen av banan. Problemet är dock samma som hela vintern, jag får inte riktigt upp den där farten jag har i fina banor när det är ett spår som är inne och stör i andraåket. Det gör mig oerhört frustrerad, då jag vet vad jag ska göra, försöker göra det men inte får till det. Hur talanglös kan man var liksom… Skillnaden i första, är att jag får en helt annan rebound/svar på skidorna i sväng, en katapult som skickar mig mot nästa sväng. I andra försöker jag vara kylig nog och sätta ner skidorna i spåret och få samma svar, men då jag inte i alla svängar träffar spåret 100%, eller känner efter lite ifall jag är nere i spåret så blir det inte samma rebound och fartökning i svängarna. Jag och servicemannen Mario har dock en bra plan att testa lite saker med material i dessa förhållanden under träning i veckan för att förhoppningsvis hitta nyckeln till sista chansen i Lenzerheide… Bästa planen kan dock bara att inte tänka så mycket på det utan njuta av att man är i form så kanske det sitter nästa gång. 7:a igår och fortsatt 4:a i cupen, är en skaplig säsong hittills.
Skärmavbild 2014-03-10 kl. 08.31.10
Skärmdump zoom-agence
action
@pentaphoto
DSC00839
Så här frustrerad var jag efter race…
DSC00834
Hur fan vart det här??
DSC00857
OK riktigt så var det inte. Pga värmen skar vi av kragen med sponsorer för att kunna ha utanpå en t-shirt och slippa bli allt för varmt.
DSC00891
Kaffe, Snus och djupa böj! OK, är inte jag som snusar, men såg bra ut. Skönt pepp ändå, då vi inte slappnar av för att säsongen är påväg mot sitt slut. Vi körde på ett styrkepass efter race och är nu redo för finalveckan.
DSC00906
Inte bara böj och vändningar, utan även lite bänk.
DSC00899
Leksakssäcken, häckar och bandyklubbor
DSC00908
Hade sedan en klassisk kranjskapizza
DSC00911
Som ni säkert sätt tidigare här, receptet är sjukliga mängder vitlök