Ett sämre avslut

Det blev inget vidare avslut igår på en annars bra säsong, min bästa hittills i karriären, där jag slutar upp 5:a i slalomcupen. Om några dagar kommer jag vara jättenöjd med detta, nu är jag fortfarande uppe i det och har svårt att känna särskilt mycket. Så kan reflektera och skriva mer om det om någon dag, blir nog mer positivt då:) Det mesta spännande från sidan igår efter jag kört ur var att följa Matt och Thaler tävling. Dom två låg närmst bakom mig i cupen och jag ville helst ha det fortsatt så för att hålla min 4:e plats. Det viktiga var i alla fall att inte både två gick om då ett drop från en 5:e till en 6:e plats i cupen skulle innebära ett kännbart drop på bonusarna för säsongen, 20-30% mindre typ. Nu höll jag 5:e platsen och jag kunde lämna målfållan med ett smile och viss lättnad. Detta firades med en middag på Ski Lodge hemma i Engelberg igår.

Jag fick annars stå och följa ett mindre snyggt förstaåk från sidan av igår, till följd av en mindre skön bansättning igen, vilket var det vi befarade skulle hända efter OS bansättningen och dess efterspel. Att någon skulle få upp ögonen att en sådan speciell bana faktiskt kan gynna deras åkare och faktiskt är något man kan sätta. Nu var det Österrike som satte, eller snarare Hirschers personliga tränare som satte banan på morgonen då han visste att just Hirscher hade nr1 och underlaget var katastrof. I vanliga fall sätter man banan dagen innan och framför allt innan lottningen vilket inte var fallet nu. Så han försökte skapa så stor fördel han kunde genom att sätta en sjukt rund bana som skulle gynna nr 1. Ni som såg racet såg också hur resultatet blev, några få åkare i toppen med låga nr kunde behärska det ok, medan resten var 2-5sec ut och det så bedrövligt ut. Jag tycker detta är tråkigt då det blir dålig tv då världens bästa slalomåkare inte klarar att åka banan, och att man som åkare med högre nr inte har möjlighet att ens vara i närheten av toppen så som det var igår för nr mellan 10-25. Jag hoppas det blir lite ändringar/diskussioner kring detta på FIS mötena under sommaren, för annars tror jag vi kommer se en utveckling som går åt det här hållet med banor.

Vilket fall, andra åket var en bättre show och framför allt av toppgrabbarna som skulle göra upp om cupen. Neureuther och Hirscher hade en galen battle in i det sista där både imponerar med sin satsning och åkning i andra åket och slutar upp 1 och 2. Hirscher drog dock längsta stråt och fick lufta slalomkulan tillsammans den totala cupen vilket han tog hem för tredje året i rad. Det är imponerande!
DSC00948
Mamma och Pappa i mitten ovanför Shiffrins flagga. Nästa gång får dom nog sätta upp min framför istället.
DSC00950
Schweiz är verkligen bra på att anordna tävlingar, blir alltid mycket folk och bra tryck.
DSC00961
Kul att se grabbarna tillsammans i målfållan igår, och dom sluta upp med en stark 5-6 plats.
DSC00980
Felix väntar spänt för att se om han skulle få behålla ledningen efter han kommit ned i ledning.
DSC00989
Marcel stod dock upp för trycket
DSC01000

DSC01007
Den här bilden säger rätt mkt.
DSC01021
Eller den här, skillnaden på besvikelse och succé är så liten och smärtsam att se. Hirscher tar hem cupen och Felix missar den med 15poängs marginal.