Knäckt

Har haft en ganska intensivt men härligt sista dygn. Börja med att jag var på gymmet igår förmiddag och fick sedan ett sms av en polare som undra ifall jag ville hänga med upp till en hytta på berget för att övernatta. Jag tack ja för det är något jag velat gjort länge. Trotts ett längre löppass dagen innan och ett hyfsat välgenomfört styrkepass kände jag mig ganska stark i kroppen när jag mötte upp med Per och Olof… Vi vet ju alla hur det slutar när 3 grabbar gemensamt ska springa uppåt, det slutar självklart upp med tävling. Dock slutade det med en mental slakt för min del denna gång.

Vi började sakta spring uppåt men redan efter 10min börjar jag känna att benen börja stumna på lite väl mycket, så bestämmer mig för att börja gå för att inte hamna på fel sida. Jag släpper dom andra två som joggar vidare men målet är ju bara att lägga upp det taktiskt bra och jag är rätt säker på att jag kommer komma tillbaka och gå starkt på slutet. Dock blir benen inte bättre av några minuters gång, utan känns snarare som att dom stumnar stegvis mer och mer vilket får mig att börja vackla lite mental. När jag sedan gör några tappra försök att ta ut stegen, känner jag att det inte riktigt finns där idag. Trotts ett sjukt lugnt tempo börjar framsida lår och vader krampa endast 25min in i hikén och resten är bara en fight att ta sig upp. Har aldrig varit med om något liknande, jag tog mig knappt uppåt trots att jag ändå promenera. Det är nånstans här man känner sig sjukt smart att man lämna vattenflaskan hemma för att spara vikt.

Väl uppe på toppen möts jag av två nöjda freeriders som slaktat mig med 15min. En riktigt tung förlust för framför allt huvudet då jag vek ner mig nåt fruktansvärt…

Finns 3 förklaring, 89KG Hargin är inte längre så löpstark och måste nog jobba lite för att få tillbaka klippet i steget, morgonens gympass hade krämmat ur vad som fanns i benen, de senaste 3 dagarna utan kolhydrater(deff) gjorde att det inte fanns tillräckligt med bränsle i kroppen. En sak är säker, det ger mig motivation att köra på hårt nu, för det här får inte hända igen, haha:)

Jag skickar upp några få bilder nu, dom bästa kommer i nästa inlägg.
DSC02177
På väg upp knäckt, trött och lätt sneglande ner mot dalen ”ska jag vända tillbaka ner till lägenheten, dra ett sms och hitta på en bra bortförklaring… Fan jag stuka foten:)”
DSC02188
Per showar lite framför kameran strax under toppen.
DSC02126
Förmiddagen. Körde ett bra styrkepass där jag fokuserade på några få tekniska detaljer. 1: bli bättre och starkare i bottenläget likt detta, orka hålla upp bröstet och ryggen ordentligt i lyftet. 2: Knäpassagen på väg upp, få undan knäna så stången går rakt upp och inte behöver runda knäna ut/in. Körde nog 8-10 set med lättare vikter på detta.
DSC02131
Lite bänk som komplement till all ben.
DSC02153
Och försöker hitta lite chinsform igen.
DSC02159
Gårdagens lunch avnjöts utanför Ski Lodge i solen. Är dock inte så varmt som det ser ut, är på väg in något lågtryck så är relativt kallt i byn.