Träning/Vila?

Jag nämnde att jag kännt mig lite seg senaste två dagarna men allt kändes bättre imorse, och så varade det typ fram till lunch. Men först ett steg tillbaka. Jag hatar när kroppen inte riktigt svarar på träning, utan nästan bara känns som den går ner sig för varje pass man gör, vilket det kändes som under måndag/tisdagens träning och gjorde mig riktigt frustrerad. Jag har lite svårt att lyssna på signaler som kanske säger när jag borde vila, jag blir istället lite besviken då jag tycker jag borde orkar mer och trycker hellre in ett ett extra pass och tänker ”det känns nog bättre efter”… Som oftast är det ju dock inte lösningen på problemet.

Igår när Matilda kom hem klaga jag på min formsvacka, och hon försökte säga att det nog bara var för jag kört lite hårt, vilket jag motvilligt höll med om. Sen när jag summera senaste veckan, löpning dit, löpning hit, bergsturer där, varannan dag styrka, en festnatt där och lite skidåkning som krydda på moset, så insåg jag att jag kanske skulle ta en hel vilodag vilket jag gjorde igår. Vilodagen gjorde susen och kroppen svarade åter igen bra på gymet idag.

Nu kanske jag låter dum, eller att jag försöker måla upp en bild av att jag tränar mer än vad jag gör. Är mer tanken att det faktiskt ibland är svårt att ta den där extra vilodagen då och då, men att det i slutändan ger mer effekt. Jag tror ju dock att man inte kan vara för smart heller, för då är det på tok för lätt att bli bekväm och börja lyssna på varje desperat signal kroppen skickar ut i hoppa om att få ligga kvar i sängen.
DSC00052
Uppvärmning med hopprep, vilket jag inte är någon höjdare på. Det här med ”double unders” skulle jag få slita länge med för att kunna genomföra mer än 3-4 på en rad…
DSC00063
Matilda var med och peppa idag;) Körde inte särskilt tunga vikter men blev en hel del set och övningar och som det ser ut på tröjan jobba jag mig ändå skapligt varm.
DSC00056
Matilda, även om hon peppa mig bra, så såg hon själv lite seg och frånvarande ut. Tror den långa resan senaste dagarna satt lite i kropp och huvud.
DSC00067
Så hon ägna sig åt någon blandning av strech/avslappning.
DSC00064

DSC00066-2
När passet var avklarat kändes det som jag var nere på samma nivå, tömd, trött och framför allt jäkligt hungrig för att jag nog borde haft med mig en shake, bar eller banan.
DSC00080
Ni kanske lagt märket till att jag kört hårt på kompressionsstrumpor i både styrka och löpning. På styrkan är det för det är ett bra skydd för smalbenen då stången annars nöter upp bra där. Därför tycker jag även det är skönt att köra mjukisbyxor då man kan kötta stången riktigt tajt inpå utan att känna något. På löpningen är det för att jag tycker det skonar vaderna som jag annars har för vana att bli riktigt trötta/slitna i och jag tycker det hjälper. Jag kör Gococo som både har bra strumpor och Sleeves.
DSC00081
Från svartvitt till färg, den här gav sådan skön vårkänsla.