Pulled Pork

Igår styrde vi ihop en riktigt brakmåltid här hemma, vi drog ihop en Pulled Pork som blev riktigt lyckad. Har aldrig testat göra det innan men väldigt lätt även om det tar lite tid. Efter frukost igår tog vi fram köttet, knåda in det i en rubb, la den i en gryta som vi täckt botten med en BBQ sås. Sedan drog vi in den i ugnen och lät den stå i svag värme i upp till 8h.
DSC00102
Köttet med rubben och BBQ såsen i botten, toppa den även med några små lökar också.
DSC00107
Under dagen hitta vi sedan på lite aktiviteter, bla en löptur…
DSC00110
Framåt middagstid tog vi sedan ut grytan ur ugnen och detta var resultatet. Vi kanske skulle kunna toppat såsen lite längs vägen då den var på gränsen till att brännas, den var dock fortfarande riktigt smakrik.
DSC00114
Styrde även ihop egna bröd
DSC00127

DSC00121
Som ni ser faller köttet isär sjukt lätt. Ser ju kanske inte så aptitligt ut men jag lovar, det var.
DSC00129

DSC00136

DSC00138
Jag sa att det var lätt och smidigt, det var mest tillagning av köttet jag tänkte på då, att jag sedan hade hjälp av Ville som gjorde egen Rubb, BBQ-sås, coleslaw och även bakabröd gjorde inte det hela sämre men då är det ju även lit mer pyssel.