Styrketester

Kom just tillbaka från Bosön där jag haft styrketester under förmiddagen tillsammans med några av grabbarna i laget, Calle Lindh och Douglas Hedin. Under eftermiddagen var det inplanerat konditionstester men har haft lite känningar i ena baksida lår vid löpning så valde att stå över dom så länge.

Stryketesterna gick ok, men var första gången jag gjord just dessa tester så kände mig inte helt bekväm med att skicka på fullt. Ligger hellre på god marginal på rätt sida och inte riskerar ryggen i ovana moment. Testerna i sig tycker jag är var bra. Körde två typ av hopp, från statisk 90grader och ett där man får vända med fart. Dessa två varianter gjorde vi med 50%, 75%, 100%, 125% av kroppsvikten.
DSC00791
Först en bild från i lördags då vi möte upp ett gäng kompisar på Reimersholme och hängde där framför solnnedgången.
DSC00801
På väg ut mot Bosön
DSC00807

DSC00812
Calle med 50% av kropssvikten
DSC00826
Och här tror jag det var 125%. Och det gäller sedan att landa med helt stumma och raka ben… Nej jag skoja bara;) Landningen är viktig och görs helst med visst böja med och sedan långsamt ta ner farten i en mjuk rörelse.
DSC00829
Jag inför sista hoper.
DSC00822
Den legendariska bromsman stod i rummet bredvid och är något jag skulle vilja testa. Finns ju tydligen inget som slår den om man vill bli stark och ska också var väldigt skonsam för ryggen om man gör rätt och anpassar tyngd/hastighet.
DSC00824
Tror den byggdes tidigt 90-tal och användes flitigt av dåtiden stjärnor Pillan, Nyberg mfl. Det mesta är sig likt med den, kanske datorerna till som bytts ut bara sedan dess.