Cirkel ben

Dagens träning blev ett benpass med inriktning på uthållighet. Se nedanför för två exempel på övningar.
DSC01594
En övning är där jag kör benböj med hantlar i ett gäng olika positioner. Bästa är att även köra med viktväst här då det annars blir så jäkla jobbigt för händerna. Här kör jag i alla fall bara med 16 och 18kg hantlar, olika vikter för att bara skapa obalans och lite svårare. Sedan kör jag 10rep per position, se nedan.
Untitlwed
För att provocera fram alla möjliga olika muskler så ändrar jag fotstansen, enligt bilden. Rakt med fötterna, ut med fötterna och sedan in med fötterna. Sedan fram med vänster fot och samma procedur innan jag även kör samma fast med höger fot fram, vilket inte är med på bild. Det blir alltså 9set med 10rep på varje. Sedan gör jag detta med vanlig bredd likt på bilderna, smal stans och bred stans. Det blir alltså några böj totalt och trots att inte det är så hög vikt så blir det lite halvjobbigt. 90×3, testa själva… Blir ju några sekunders vila varje gång man ändrar fötterna, annars är målet att bara lägga ner vikterna efter varje 90.

Cirkel ben from Mattias Hargin on Vimeo.

En annan övning jag körde är denna. Ser lite rykigt ut på filmen, men går ut på att först jobba 30sec i en djuo ”fartpositon” och jobba i med olika rörelser. Sedan direkt på med 30 sec med enbensböj. Sedan tillbaka med 30sec jobbande i ”fartpostion” innan man avslutar med 30 sec enbensböj på andra benet… Även här är det kanon att kunna köra med viktväst. I ena setet med fartpostion jobba jag med 8kg kettelbells, i enbensböjen 24 och 22 kg, även det för obalans. Efter 3 set av denna cirkel är man lite mör.
DSC01586
Detta har ju hänt förut och även bloggats om. Men jag glömmer nyckeln i moppen titt som tätt efter man packat ur. Så gjorde jag även i natt. Inte många ställen där man kan lämna moppen olåst och även med nyckeln i utan att den blir stulen. Skönt! Moppen har även under dom 5 år jag haft den alltid stått olåst, detta efter att jag första gången jag skulle låsa den med kedja typ fick skäll av en gubbe. Han mena på att det var löjligt att låsa och typ att om någon börjar låsa kanske fler behöver göra det… Så inget mer lås efter det.
DSC01619
Är ju ruskigt skönt att det finns pool i huset. Att efter lunch och träning bara kunna lägga sig 1-2h.
DSC01622

DSC01584