Tankar kring bytet till Atomic

Jag får mycket frågor för tillfället av folk som är intresserade att höra hur nya skidorna går. Mitt enklaste svar skulle vara att säga, vänta till nästa söndag så får ni se… När jag skrev det så där så lätt det ju faktiskt lite kaxigt.

Som säkert dom flesta vet så bytte jag ju skidmärke i somras från Nordica där jag varit dom senaste 6 säsongern och kör nu Atomic. Kanske ett vågat byte då jag skördat en hel del framgångar med Nordica men för mig kändes det ändå som något fattades då jag inte nått riktigt hela vägen. Så när jag drog ut för att testa lite olika märken i våras så hade jag en tydlig tanke vad jag leta efter. När jag sedan väl fick Atomic skidorna på fötterna var jag helt säkert på att jag hittat rätt, jag dansa ner lätt första åket i banan och bestämde mig ganska snabbt att detta var något jag ville köra för att se vart det kunde ta mig. Jag hitta ett SMS jag skicka till Matilda som nu i efterhand är ganska roligt, se längre ner, där bestämde jag mig tydligen efter ett friåk;)

Vilket fall det var ett riktigt bra test och känslan stämde direkt och har även gjort det mestadels sedan dess. Visst har jag under all glaciärträning nu under hösten stöt på problem längs vägen, som vad man ska hitta på när det är på tok för aggresivt eller andra lösningar och fix av material vid speciella förhållanden. Det har blivit en hel del testning av diverse olika modeller och pjäxor för att hinna känna av hur olika saker känns och vad som kan passa mig bäst. Lite väl mycket testning kanske, vilket i slutändan kan sätta lite grillor i huvudet vad som egentligen går bäst. I slutändan verka jag sluta upp inte långt ifrån exakt det jag hade på fötterna den där testdagen i april i Reiteralm.

Som jag har skrivit har känslan mestadels varit bra, dock tycker jag själv att jag stundtals under hösten på glaciär inte alltid varit så snabb som jag vill. Vilket är något som stört mig lite, men jag har ändå känt mig skapligt trygg då jag litar på känslan. Sedan kanske det är lite så det har sett ut senaste åren, inte jämt snabbast på träning men brukar ändå prestera nästan bättre på race.

Så min utvärdering nu efter ett antal månader på Atomic är: Känslan är väldigt fin, men jag är fortsatt lite osäker hur pass mycket fart jag har i mig… Så vi får vänta och se när tävlingarna nu drar igång, för det är ändå bästa kvittot man kan få. Håll tummarna!!!

Som jag även sa på sportspegeln reportaget: Att byta skidor är lite som att byta sving, även om jag inte testat på det, men kan tänka mig det. Man ändrar något som till en början kanske kan vara ett kliv tillbaka men i ett längre perspektiv kan vara 3 kliv framåt…
2014∏MirjaGeh_118
copyright: Atomic / Mirja Geh Bild från höstens pressträff hos Atomic.
Untitled-1
Mitt SMS till Matilda efter första testpasset med Atomic. Gäller bara prestera nu så kan man säga att man hade bra känsla i alla fall då jag ändå var beredd att byta efter ett friåk;) Sorry, blev tvungen att censurera viss text i meddelandet.

1st run Atomic from Mattias Hargin on Vimeo.

Sedan en filmklipp från första åket i bana, där jag hoppa in efter 1-2 friåk. Inget mega men är ändå inte helt lätt med nya grejer under fötterna.