Ikea och benträning

Blev lite av en fixardag igår. Jag och Matilda drog ner och handla lite nya prylar till Lgh på Ikea. Skönt att hinna med det nu, för när säsongen sedan är igår på allvar drar man sig ofta för att göra sånt, ”nja idag är det för mkt snö”, ”idag är det för fint väder”, etc.

Efter sedan stått och skruvat Ikea möbler tills jag fått mer än nog, drog jag bort till gymet för benpasset jag nämde i föregående inlägg. Då jag inte tryck på ben sedan jag fick lite känningar i knät veckan innan Levi, valde jag att börja lite lugnt och känna hur knät tålde påfrestningarna, men blev ett fint pass och kroppen kändes bra. Min viktväst är på rymmen någonstans i någon av våra landslagsbilar, men som tur var hitta jag en annan på gymet här i byn. Perfekt!
F23B4693

P1000915

P1000972
En av övningarna viktväst och med vikter i vardera hand ner och möt med armbågen mot låret diagonal och sedan tryck på uppåt. Kanske inte ser så tufft ut, men blir ändå lite jobbig och man känner framför allt att man hamnar i en ganska oskön position där man är lite svag och orörlig.
P1000990
Andra sidan
P1000989
Och med bra tryck, då ni ser att jag nästan lättar från backen.
P1010008

P1010030
Utfallssteg. bromsa utåt och sedan med fullt tryck uppåt igen.
Untitled3
En bra magövning. Ofta tar man ju ”bollkast” och vrider på nerifrån och upp. Starta istället uppe och ”kasta” neråt, och bromsa rörelsen nere. Där får ryggen och magen jobba ganska bra. Körde med en 10KG boll. Funkar ju köra med viktskivor också.