Dubbel Nor-AM

Jag har de senaste två dagarna hunnit med två st Nor-Am slaloms i Copper Mountain, vilket ligger runt 30 min från Beaver Creek. Jag skulle väl inte vilja påstå att det varit någon jättesucce från min sida. Det har bjudits på riktigt tuffa förhållanden, extremt aggressiv snö i kombination att det varit väldigt mjukt…

Kontrasten och omställningen från isen till just den mjuka snön gick väl så där. Först åket igår var en riktig käftsmäll skidorna skar fast något sjukt, krafterna gick åt helt fel håll och det var länge sedan jag åkte så dåligt. Till råga på detta höll jag på att dö av syrebrist redan halvvägs ner pga den höga höjden. Andra åket gick något bättre och det kändes som jag började behärska förhållandena mer men var långt ifrån nöjd. Slutade upp på en 9:e plats.

Till dagen race hade vi gjort några lätta justeringar och när jag i först åket hoppa ut kändes det helt plötsligt ok och ganska skönt att åka. Blodsmaken uteblev även om det fortfarande kändes som lungorna skulle vända sig ut och in nere i mål. Kände mig lite nöjd, att nu kunde man ju den här omtalade Nordamerikanska snön, men sen kom nästa problem upp, med startnr 28 i andra åket var det ett slagfält där ute. Skulle vilja påstå att det var länge sedan jag åkte såna gropar. Riktig skön FIS-känsla på det hela. Jag hamna fel från början, underprestera och åkte ner från min 3:e plats till en ny 9:e plats.

Även om raceförhållandena var långt ifrån något vi kommer ha här under VM, då det som sagt inte var preparerat, eller för den delen kommande WC-race så var det lite bra träning. Framför allt så tar det ju ner en på jorden och ger en känslan, ”tro inte att du är något”. Så med just den härliga känslan och självförtroende boosten tar vi en vilodag imorgon. Jetlagen och den höga höjden sätter sina spår, så välbehövligt.
IMG_8050
Jag nämnde höjden och att man blev riktigt trött att köra. Detta är anledningen, 3625möh uppe på toppen. Man glömmer bort höjden bara för det är träd här. Så inte helt vant att köra 1min slalom på denna höjd, men för varje tävlingsåk man tog blev det betydligt lättare i alla fall. Bra träning!
P1010306
Tävla i backen lookers right om sittliften i nedre delen.
DSC05135
Skulle kunna tro att detta är sponsrat, men långt ifrån även om MAtilda hjärntvättar mig en del;) Mer ett desperat försök att kicka igång systemet inför andraåket.
DSC05136
För övrigt sjukt fina backar. Här låg ungdomar från området och körde fart under morgonen. Skapliga förutsättningar för bra träning.
DSC05137
Primoz gjorde finjobbet på start. Handla mer om att ta ner kanterna idag. Skulle typ kunnat köra med smörknivsvassa kanter.
DSC05138
En värmestuga där någon tyckte det var nice med lite rymlig tackhöjd.
DSC05140-2
Dagens lunch mellan åken. En sinnessjukt stor Nacho. Jag åt inte upp denna, då hade jag nog inte kunnat stå på start i andra åket. Och den var typ lika snuskig som den ser ut…
P1010308