Nytt tävlingsformat

Imorgon är det Europacuptävling igen och vi kommer testa ett nytt tävlingsformat i slalom som även var lite på tal för världscupen men som sagt stannade på europacupnivå för att testa det först. Om jag ska vara ärlig så har jag inte 120% koll på allt, men det visar väl sig. Men i stora drag bygger det på att vi kommer köra 3st åk. Ett fulllångt första åk som vanligt, där dom 30 bästa kvalar vidare. Till andra åket sätter man om banan till en mer sprintlik (kortare) där bästa kille från kvalet går ut först osv. Från detta åk går dom 15 bästa tiderna vidare. Dom 15 åkarna gör sedan upp om segern i ett sista 3:e åk som körs i samma bana. I detta åk är det dock omvänt så nr 15 går ut först… låter kanske krångligt men blir nog kul.

Meningen tror jag är att hitta ett tajtare format för TV. Där man kan få en upplösning på 2st åk på ganska kort tid. FÖrsta åket tar ju lika lång tid som vanligt, men sedan är det som sagt meningen med kortare bana och väldigt tajt mellan åken. Så man kan kan dra av det på runt timmen om allt rullar på.

Vet mer om det efter imorgon, så länge är allt lite oklart.
image_170007