Energiboost

Sitter nere framför tv:n hemma i Engelberg och kollar DH racet från Wengen, körde till Engelberg sent igår efter prisutdelningen som var vid 19 tiden. Tog bara 1h 20 min att köra, så sjukt smidigt att ta sig hem… Tror jag skriver om racet senare, finns en de känslor som måste lägga sig där första.

Idag rensa jag istället det mentala med några riktigt fina puderåk. Låg och vela länge om jag skulle åka eller inte imorse, om det var bättre att ta en vilodag, men bestämde att jag nog kunde kosta på mig att dra upp och testa ett åk. Det ryktade nämligen kunna vara ”en av dom där dagarna” man inte vill missa, vilket senare visade sig vara helt rätt. Jag valda alltså att dra upp, men efter ett åk fick jag dock gliringar på berget, ”du kan ju inte bara ta ett åk, det kan du ju redan”. Jag vet inte vad dom syfta på;)
Jag tog dock åt mig, så det fick bli ett åka till och sedan även ett tredje för jag kände att om jag ändå ska lära mig åka två bra åk så är det nog bättre att börja jobba med tre;)

Sjukt härlig åkning och svårt att lämna, men nog klokt att inte bli för trött. Det bästa är dock, när man spänner upp pjäxorna och stakar till liften efter sådan åkning som idag. Så känns gårdagens race fruktansvärt långt bort och för en stund helt glömt, istället njuter jag bara av att få stå på skidor.

Innan prisutdelning och hemresa till Engelberg så hann vi (Team SWE) även med en hockeymatch mot Canada/USA igår. Vi lyckades ta hem den viktiga segern med 9-10, efter en tajt men städad match. Skulle dock beskriva det som en viss säkerhetsrisk, att dra en match utan skydd och hjälm, men ibland måste man göra sånt också. Kul var det i alla fall.
DSC05504
En riktigt skön gubbe från Wengen när vi kom dit för några dagar sedan.
DSC05508
Tränargänget under hockeyn. Spana in Manges blick längs till höger, så kan ni avgöra om det var på lek eller inte;)
DSC05515
Var riktigt snöigt igår eftermiddag, så krävdes en del skottning mellan perioderna.
DSC05517
Hemma i Engelberg möttes jag av snöiga bilar, och när man ser så snöiga bilar nere i byn så vet man vad det kan betyda riktigt mkt snö uppe på högre höjder.
DSC05524
Matilda i dagens första åk i Laub. Laub var hyfsat fint, men visade sig inte vara något mot snön som lagt sig uppe på Steinberg.
DSC05527

DSC05538

DSC05551
Kunde lätt kosta på mig ett leende efter Laub.
DSC05553

DSC05558
Matilda in under repet för att dropa in i Steinberg
DSC05566
Vilket vis sig vara riktigt djupt. Vi hade till och med problem att ta oss ner i åket. Här försöker Matilda åka rakt ner men sjunker bara ner och kommer knappt framåt.
DSC05567

DSC05583

DSC05590

DSC05595