Startshus häng i Kitzbuel

Är som sagt i Kitzbuel sedan igår. Idag var vi uppe på toppen och träna slalom i en mindre backen men sjukt snabb omloppstid vilket var galet skönt. Träningen var dock ganska så svår, då det var mjukt, greppigt och blev väldigt mycket frånlut och gropar. Inte helt dum träning för mig alltså.

Trots dessa förhållanden så var jag ganska snabb idag, nästan snabbast faktiskt. Nu missa jag säkert någon tid och är ute och cyklar med den claimen. Vilket fall gick det ganska bra. Det var faktiskt sjukt länge sedan jag var snabb på en träning. Nåt pass innan Zagreb i Pfelders var ok, men hela förra veckan var jag långt ifrån att hänga med och så har det sett ut rätt mycket i år, vilket är stressande. Men av någon konstig anledning är jag ändå snabb och hänger med på racen, vilket är det som betyder nåt. Vet inte om det är att jag höjer mig eller underpresterar på träning, nåt konstigt är det i alla fall… Skulle må bra att vara snabbare på fler träningar, så skulle jag nog bygga än större självförtroende.

Det bästa med dagen var annars besöket i starthuset som Red Bull bygger upp uppe på DH-start varje år. Ganska skönt och coolt ställe, men det är dom värda dom som slänger sig ut där.
DSC05601
Detta är annars en rolig syn som mötte oss uppe på toppen imorse… Man kan ju undra vad dom förbereder sig för, som fartåkare hade jag blivit lite nervös av denna syn eller kännt mig trygg kanske.
DSC05604
Byggis och Mackan klara med träningen
DSC05607
Vi träna just nedanför Mausefalle, är en ganska tuff start där uppe alltså. Kanske inte ser så härifrån men det är. Tror jag läste att det luta 85% där uppe.
DSC05610
Slalomgrabbarna håller sig till barnbandet istället;)
DSC05622
Från toppen av starten. Ni kan se att det är rätt isigt och trycker på direkt ut från starten och ner mot första hoppet på kanten. Där lättar dom sedan flyger upp mot 70-80m.
DSC05620
Men bra set up med cyklar och utsikt
DSC05624
Jag känner det precis tillräckligt att stå där uppe och njuta av en kaffe.
DSC05634

DSC05629

DSC05599
Fick äran att åka upp med Byggis gondol!