Redo för Ganslernhang

Idag hade vi äntligen en riktigt bra träning igen, känns som det varit ett tag sedan en sådan. Var liknande race underlag och där man verkligen kan pusha på bra, utmanas men även få skön känsla under passet. Körde en sträckning här i Kirchberg som känns ganska likt racehanget i Kitzbühel, alltså med mycket träng, skråpartier etc. Dock hängde tyvärr backen bara åt fel håll, men det borde vi kunna ställa om tills på söndag.

Apropå bra träningar, så är det lite svårt att alltid få ut riktigt kvalite just nu mellan tävlingarna. Gäller att ha tur med väder och dylikt för att hinna få till preparering i backarna tills dom 2-3 pass man hinner klämma in. Det mest optimala om man hade resurser skulle vara att ha ett gäng utöver vårt tränarteamet som låg steget före oss och bara fokusera på just detta och varje gång vi kom till ett ställe hade fixat till allt tip top. Nu behöver vi ju tränarna på plats på race, så är svårt för dom att hinna med att ha en backe redo till måndagen/tisdagen om det är race söndag och sedan krävs lite resor där emellan. Många nationer har ju samarbeten med skidanläggningar där dom har träningsbas. Detta är inget vi har för tillfället, men då väder och vind som sagt svänger är det inte heller alltid det bästa, kan vara fördel att även kunna vara flexibla.

Mellan Adelboden- Wengen hade det till exempel kommit en hel del snö, och veckodagarna vi hade träning var det även ganska varmt. Så förhållanden var varierande, bitvis bra men även mycket löst. Så lite för svårt för att kunna njuta och känna på tekniska detaljer, mer kamp. Vilket självklart inte behöver vara dåligt, men inte under denna period. Nu tror jag det är viktigare att få mer lätthetskänsla och tryck i åkningen och komma till race en go känsla.

Idag hade jag i alla fall en go känsla som jag nu tar med mig till Söndag. Imorgon är det vila och lördag förhoppningsvis lite hangåkning bara. Så känner mig raceklar och redo att ta mig an Ganslernhang här i Kitz igen, vilket är en av säsongens tuffaste backar!
P1020272
Är 75 Hahnenkamm rennen i år, så ganska lång traditon med race här.
P1020282
Bloggpostion
P1020304
Njuter av en kaffe och spanar ut över kvällen på Kirchberg gator.
P1020260
Ibland handlar det om detajer. Jag är väl inget större fan över silvertejp och allt för mycket fix, men detta känns bra. 3 lager tej fram, vilket ger lite tidigare stöd för mig och även ytterliggare ett smalt lager på vardera utsida. Byggis tipsa om det och sa att det kan ge tidigare tryck på insidan, vilket känns som det stämmer.
P1020263

P1020274
Testa även lite extra spoilers bak i pjäxan idag då jag som sagt sliter med att få knävinkel och känner mig blockad i för raka underben. Så test lite mer extremt med det idag, kändes inte allt för dumt.
P1020330
Nu är frågan, ska jag tävla med eller utan.
Skärmavbild 2015-01-22 kl. 19.35.57

Skärmavbild 2015-01-22 kl. 19.46.14