Nu smäller det

Nu är det nära, imorgon smäller det, imorn är det söndag och racedags igen.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, är sjukt peppad och känner mig redo i alla fall. Fram till idag har jag varit lugn som en filbunke, har glidit runt på träningarna och bara njutit av åkningen och sparat på det där sista krutet till just imorn. Sedan var vi imorse bort och körde hangåkning, där vi fick två friåk i racebacken och känsla där var… Ja mycket intressant, det var mycket svårt att köra på då det var extremt olika underlag en blandning mellan sjukligt aggressivt och stundtals glatt/isigt. Så var lite kul att se när dom flesta åkare stod och klia sig i huvudet nere i mål och jag var en av dom. Så jag gick från lugn till lite mer stressad, men är bara bra med en käftsmäll så man inte slappnar av.

Grejen var att dom balkat/vattnat backen så sent som igår, så ingen har hunnit hasa på det, där av det ojämna underlaget. Det kommer bli helt annorlunda och skönare till imorgon när dom lägger lite mer krut på backen och folk hasar ner i slalomsträckningen. Så jag är inte särskilt orolig, jag tror vi kommer få ganska fina men också tuffa och hårda förhållanden. Vilket också är det jag efterfrågat, så kan ju inte bli skraj och backa nu och säga att jag vill ha mjukt;)

Vilket som, jag är i mitt livsform, jag kan inte bli mer redo, så gäller bara gå ut och försöka gå för det på riktigt. Det är 3 medaljer som det finns att köra om men betydligt fler hungriga grabbar som kommer jaga efter dom. Så om jag ska vill lyckas måste jag våga riskera och ligga på gränsen, köra den åkning jag vissa på slutet.

Det kommer bli ett intressant race i alla fall, det kan jag lova, så bänka er i soffan och håll tummarna för oss svenskar. Hoppas någon av oss ska kunna leverera på liknande sätt som Frida gjorde idag. Kul att se henna åka och attackera i andra när hon verkligen försökte gå för guldet. Silver blev det till slut vilket är riktigt starkt jobbat!
DSC05821
På starten av slalomen!
DSC05822
När vi åkte i backarna brevid såg det ut så här. Jag vill lova att det kändes betydligt bättre där, varför kan dom inte pista så fint hos oss också;)
DSC05833

IMG_0519
Efter hangåkningen blev det 2 träningsåk för att röra lite mer på sig.
IMG_0522

IMG_0537
Vi grabbar på väg mot lottnignen och lite spex från Jens.
IMG_0558
Mackan, Jens, Felix sitter och snackar
IMG_0547
Jag, Myhrer och Marcel snackar på annat håll. Andreas var med oss här och det han reflektera över mest var hur avslappnad stämning det var mellan oss åkare och hur sköna alla verkade vara och det stämmer. Hela gänget är grymma grabbar och alla är väldigt öppna mot varandra, vilket är kul.
IMG_0570
Blev 9 och 13 för Mackan och Jens
IMG_0578
En liten nedstämd Myhrer visar upp 15, men som underlaget såg ut idag kommer inte det var några problem.
IMG_0581
Jag drog 2, vilket jag tror är kanon, vad annars ska jag säga;) Så länge man lämnar med 3 och bättre känner man sig som en vinare från lottningen då man som sagt har 1-7 att välja mellan.