7 hundradelar

7 hundradelar var det som fattades idag för att jag skulle kunna ligga här med ett stort smile och redo att lämna Vail med 2 medaljer i bagaget, men så blev det inte. Istället var jag just 7/100 för långsam och ligger nu här men en sjuk tomhet i kroppen…

Men ska jag var helt ärlig så är det inte den där lilla marginalen som grämer särskilt mycket, det är att jag inte känner att jag fick ut mitt max. Inget av åken är särskilt 100 men ändå slutar jag upp 5:a så nära. Grejen är att särskilt i andra så försökte jag verkligen gå för det och känslan på start var att jag var redo och hade en solklar plan i huvudet, men jag hitta aldrig in i det där sist flytet som gör att man kan trycka på det där lilla extra eller ”chansa” igenom några partier som gör att man åker så där riktigt snabbt. Istället nöp det in lite väl mycket i partier, vilket får än att bli lite passiv och tappa dom där sista hundradelarna.

Så den stora skillnaden idag för mig efter en snabb videoanalys är att just topparna på skidorna går in för mycket och jag får avbryta svängen lite tidigt, jag jobba därmed inte igenom bakändan på skidorna på samma fina sätt som jag gjort senaste tiden. Snön är aggressiv och växelvis isig, så känslan var inte tillräcklig bra för att vara med där uppe idag.

Femma är ändå ett jäkligt bra resultat och jag kan ändå känna mig nöjd med att man var med där uppe och kriga om medaljerna. Men det var nog länge sedan jag var så likgiltig till en topplacering som idag.

Att vi svenskar sedan sluta upp 5,6,7, med mig, André och Mackan är ju extra surt, att ingen kan kliva upp. Men det är ändå en stark laginsats.

Annars blev det ett intressant race och avslutning med omkastningar i andra. Alla vi topp 4 kunde inte hålla, vilket också tyder på att det inte var helt lätt. Sedan var det just vi i toppen som satte snabbaste tiderna även i andra åket, jag har 6:e tid men räcker ändå inte och det är inte så vanligt. Att sedan just Grange bombar ner ett jätteåk och vinner kan ändå glädja mig, det känns han värd efter en del skadebekymmer och slit.

Nu packar vi väskorna och rullar hemåt!
HarginvfDSC_7694
Foto:Jonas Ericsson, bild från första åket. Ett förståk som blev riktigt intressant. Sjukt svängigt och över en minuts åktid på dryga 3000m höjd, det vill jag lova känns i ben och lungor. Tog mig knappt ur målet. Var sedan kul att höra hur alla satt och hosta mellan åken, då lungorna tagit lite stryk.
HarginvfDSC_8195
Foto:Jonas Ericsson, Sedan en puderstänkare från andra åket. Vi har skämtat om det hela veckan när det varit strålande väder varje dag, ”till slalomen blir det garanterat snö, så är det ju alltid när vi tävlar”, och mycket riktigt blev det väl det. Komiskt ändå!
IMG_9180
Priscermoni med topp 6.
Myhrero HarginvfDSC_1471 (1)
Foto:Jonas Ericsson Jag, André som fick gå på priscermonin. Jag kan lova er, att det där smilet fick jag trycka fram.
IMG_9178
Vi hade bra stöd i publiken vilket var riktigt kul. Hoppas vi bjöd på bra spänning under dagen i alla fall, även om det inte räckte hela vägen.