Träning i racehanget

Har bockat av ytterligare en dag här i racehanget i Kranjska, liknande förhållanden som igår. Känns som det är otroligt mkt värt att få träna i racebacken så här nära inpå racet som vi kör här söndagen om dryga veckan. Nedre delen trycker på riktigt bra i dryga 20 käpp och förhoppningsvis kan man tappa lite respekt och kunna trycka på lite hårdare framåt race. Hirscher som är en av dom största konkurrenterna var dock med oss och körde slalom idag, så han har dragit samma fördel tyvärr.

Vilket fall skönt med bra träning. Nu är planen en dag till innan dom stänger av backen här.
P1050556
Slutbranten som ni ser här, dryga 20 käpp lång. Men egentligen börjar inte den riktiga branten där det står två människor till höger i bild, lite upp från skugga solkant. Är lätt att luras när man gå över kanten där uppe, slå av och växla åkning till brant redan där. Nyckeln är att våga fortsätta hålla tempo och mata en bit till innan man växlar om.
P1050520

P1050525

P1050527

P1050535
Övre delen av banan, skönt böljande med terräng och relativt flack karaktär. Nyckeln här är att träffa förta svackan och få fart ut på den platån och sedan hålla fart över det krönet.
P1050539
Mackan trycker på fint
P1050543