Wildcard till Verbier Xtreme !!!

Först och främst har jag ett race på söndag och sedan finalen om dryga veckan att fokusera på för att avsluta säsongen på topp, men efter det har jag en liten utmaning som väntar framför mig.

För det är nu officiellt: Jag har fått ett wildcard till finalen av Freeride World Tour i Verbier, vilket jag har tackat ja till. I år är det även 20år jubileum av Verbier Xtreme, vilket gör det lite extra speciellt. Anledningen att jag fått ett wildcard är väl att dom vet att jag kör riktigt mkt friåkning vid sidan av det alpina och sedan främsta att vi har stora framgångar inom familjen i Verbier. Både Janette, Christine och Matilda har alla nämligen vunnit där. Så nu vill dom väl se vad jag går för;) Jag vet dock inte ifall det är rimligt med att gå in med den målsättningen vad dom gjord, tror mer det handlar om att vinna mot berget Bec des Rosses.

Skämt och sido så ser jag det som en väldigt stor utmaning främst för mig själv, att utvecklas som skidåkare och flytta gränser vad jag tidigare inte har utsatt mig för. Det är inte för inte pulsen under skrivande stund rusar upp från vilopuls på 40 till dryga 150. Bara tanken gör mig sjukt nervös… Men det är just den utmaningen jag vill åt! Sedan öppna upp gränserna lite mellan alpint och freeride som annars vanligt ligger väldigt långt ifrån varandra.

Men nu för närmsta 9 dagarna fram till finalen ska jag släppa detta för att inte bli ett nervvrak. Sedan den 23:e flyttas fullt fokus till Verbier och tävlingen där som kommer gå av stapeln mellan 27mars-4april beroende på hur vädergudarna samarbetar.
Skärmavbild 2015-03-13 kl. 11.44.00
Kort press release om Verbier, där det inför årets race även dyker upp fler intressanta wild card.
DSC01305-1024x682
Bild från förra våren då jag var uppe på toppen och rekade, och lite kollade om det kändes som det var möjligt att i framtiden köra där… När jag ser denna bild undra jag hur jag kom fram till att det nog var möjligt.
DSC01291-1024x668
Uppifrån ser det brant ut men man får ändå inte rätt bild av berget.
DSC01340-1024x682
Här är nerifrån vilket mer visar hur det ser ut.
DSC01307-1024x663
Sam Anthamatten och Jeremie Heitz ligger och spanar linjer från toppen.
Skärmavbild 2015-03-13 kl. 11.39.40
Här ett skärmdump på en bra bild över Bec de rosses och även ett reportage om tävlingen från nya Alpinkultur som släpptes idag. Gå in och läs!