Film från Verbier

Jag hade med mig filmare Henrik ”Bergman” Andersson till Verbier för att dokumentera och visa lite mer hur det går till kring friåkningen.

Det mest speciella och största skillnaden jämfört med slalom är ju just förberedelserna innan hur man med kikare ska hitta sin linje ner och sedan kunna omvandla det hela i huvudet när man väl står på start. Är sjukt svårt just med avståndsbedömning, allt kommer så sjukt mkt snabbare än man tror. Så från start gäller det att hitta sina klipor/stenar att följa, och sedan känna sig 110% säker på vart man ska åka. Finns inte tid för tvivel och framför allt inte rum för misstag, hoppa ut några meter fel och du kan landa i närmsta stenrös… Spana in filmen så får ni höra lite mer tankar kring Verbier.

Mattias Hargin FWT Verbier Xtreme from Mattias Hargin on Vimeo.

Skärmavbild 2015-04-04 kl. 15.36.32