Woaw!!

Alltså jag kan ju inte slänga ut superlativ varje dag om hur bra det har varit, men snön idag och åkningen det bjöds på var faktiskt något extra. Det där jag väntat på hela tiden sedan WC-finalen och senaste tiden jag varit här i Engelberg.

Jag var uppe med Oskar Enander och Lars Windlin (lokal hjälte och en av dom snabbaste åkarna på berget), vi började dagen med att dra av två fina helåk innan vi sedan var ute på lite fotomission. Men det som är kul när man fotar med Oskar, är att han även själv gillar att åka, så det bjuds på en del åkning mellan skotten. Tror Oskar måste fått en de fina bilder! Jag tycker det är grymt själv också, då jag som sagt även hinner med att fota mer än bara i farten. Så en hel del fina bilder idag även från min sida.

Men det jag kommer minas från dagen finns inte på bild, dagens första åk i Laub, det var något extra och kanske något man kommer få vänta ända till nästa vinter för att få uppleva igen…
P1060713
Efter nåt åk nere i Steinberg där vi stanna till för att fota. Var länge sedan jag såg ett så igenfyllt Steinberg, sjukt mkt snö där uppe nu.

P1060695
Oskar och Lars på väg neråt
P1060700

P1060706
Diskuterar fotomöjligheter längre ned
P1060718
Några sköna svängar framför linsen på Oskar
P1060795
Lite luft under skidorna på Lars, men dock inte dagens högst.
P1060722
Ren lycka
P1060746
Jag och Lars lade sedan en riktigt jobbig hike för att nå nästa spot, med snö upp till bröstet fick man slita gott.
P1060751
Här är min linje och svängarna Oskar fota. Tror dessa kan ha blivit fina bilder!
P1060757
Ett glatt gäng som hängde på i våra spår och hitta en fin linje ner.
P1060775
Lars linje strax höger om min tidigare, här ser ni att snön var värd att hika för. En snöorm slingrar sig ner.
P1060790
Oskar leker kurragömma bakom snön.
P1060792
Jag försökte fånga Oskar på bild vid några tillfällen, men dessa två var bästa resultaten. Långt ifrån godkänt från min sida.
P1060807
Det här var dagens högsta! Jag och Lars klättra upp en klippa som vi planerat att hoppa, landningen var där vi åket innan pulsat med snö upp till bröstet, så kändes som det var läge för att bomba lite extra… Lars fick dock testa först och allt gick bra, men när han landa (bomba), så sprack hela landningen upp och gled ner i svackan nedanför. Så kvar till mig fanns inte särskilt mkt snö kvar att landa i, så fick vända ner igen utan. Dock mest nöjd att slippa hoppa och riskera, men ändå sur, ”va fan jag ville ju hoppa”… Skämt och sido är det en klippa jag velat hoppa länge och idag kändes det verkligen som det var läge, men tydligen inte.
P1060812

P1060822