Spinter i backen

Vakna upp och kände att jag måste ha använde kroppen på något sätt igår… Skulle nog kunna vara passet i Hammarbybacken igår förmiddag som satt sina spår, eller jag är rätt säker på att så är faller;)

Vi var nämligen och körde sprinter/intervaller i backen igår och diverse annat skoj. Körde väl typ ”bara” 8 st 40 m sprinter, men där vi innan varje körde diverse serier av utfall, djupa böj etc. Så totala mängden böj måste kommit upp i lätt 400st och allt gjordes med viktväst vilket biter bra när man trycker på uppför.

Sedan avslutades passet på klassiskt maner. Vi har en sträcka från platån efter första branta backen upp till toppen där vi efter varje pass kör en max sprint på tid, vilket tar runt minuten eller förhoppningsvis snabbare. Detta är jobbigt på riktigt, du måste trycka fullt från början för att hålla tempo och på slutet när syran sprutar bara ignorera och tryscha, igår vek sig benen rätt bra. Jag kunde knappt gå på typ 5 min eterråt igår, så riktigt otrevliga grejer. Var min 3:e gång jag försökte detta då jag bara hann testa 2 ggr ifjol. Jag sprang igår på 1.01 igår vilket nog får ses som ok så här tidigt på sommaren, men rekordet ligger på 49sec från Rickard Rakell. Det är helt magiskt bra, men får väl se hur träningen gör utfall och man kan va med och nosa neråt 50 när man kört lite mer med Andreas.

När jag har en bild ska jag visa er sträckan jag menar, så ni kan testa själva. Men ni ska komma ihåg att det alltid körs som sista grej i passet, så tider med fräscha ben räknas inte;)
Skärmavbild 2015-05-14 kl. 08.24.57
Inga bilder från passet igår men här en graf över pulskurvan under passet där ni ser sista sprinten längs till höger och där jag är 57sec uppe i pulszon 5 och kom upp som mest i 176. Min maxpuls är väl typ 182-184, så var relativt nära.
P1070783
Regnigt värre i Stockholm igår.
P1070791

DSC06162
Gillade den här Americanon jag fick igår, upplägget alltså där man fick hälla vattnet själv
P1070721
Sen två bilder på en bra middag jag gjorde härom kvällen, bra rotfruter där de mest utan vitkol/morot åkte på grillen.
P1070736