Inflygning Nice

Sitter i Monaco och äter en sen frukost i solen. Efter en magiskt fin inflygning förvandlades allt snabbt till kaos när vi landade igår kväll i Nice. All taxitrafik var tydligen ute i strejk i hela Frankrike igår som ett statement mot Ubers framfart. Vilket fall, vi landa 45min efter tidtabell och sprang i turbofart för att försöka hinna med sista bussen till Monaco, men tyvärr hann vi endast se bakdelen när den rulla iväg från flygplatsen. Där efter visade sig allt bli rätt hoppläst. Det gick inte att ta sig från flygplatsen på något sätt, sjukt mkt folk var strandsatta då inte särskilt många extrabussar sattes in. Vi stod och vänta 2h i hopp om att en till buss ändå skulle komma. När vi väl bestämde och att ge upp och typ sova över på flygplatsen, för särskilt sugna att gå med en rullväska i 25km bort till Monaco var jag inte kl 23 på kvällen, även om tanken slog mig lite som en utmaning… I alla fall, när vi gick tillbaka bort mot terminalen så stannade en äldre man i en bil framför oss och ropa, ”Vart ska ni”, även om det visa sig att det var motsatt riktning mot vart han själv skulle så gick han med på att köra oss bort till Monaco. Han vägrade även ta emot pengar för körningen, utan gjorde det enbart för han tyckte strejken var helt fel och han ville hjälpa till. Vilken hjälte alltså!
P1100143

P1100152

P1100162

P1100182

P1100187