Trappintervaller

Gårdagen började med ett tidigt men riktigt myspass med Andreas, hela gänget samlades 07.00 på gymet för att köra rörlighetspass. Vi kör ofta det fredagar för att gå in i helgen med en lös och ledig kropp.

Jag kände dock att jag hade en del energi kvar i kroppen så under tidig kväll drog jag av ett intervalllpass vid Observatorielunden. Jag körde 10 st vändorna i trapporna där, fullt tryck upp och sedan gå ner. Vilket i slutändan blir ganska jobbigt. Testa själva. Jag valde sedan att addera lite jobbighetsfaktor på det hela, dom första 5 rundorna så hade jag höghöjdsmasken på mig under tiden jag återhämta mig och gick ner. Lite av panikkänsla att komma upp och vilja få syre och sedan smälla på sig den, men känns som man lär sig lugna ner sig och med stora djupa andetag få in syre och ner med pulsen. Men från först början vill man bara slänga av den.
IMG_0057
Igår under dagen drog jag ut till Saltis med planen att låna pappas kajak, bara få svalka av sig lite i en lugnare runda, men visade sig att den inte låg på kajen där jag trodde, så fick nöja mig med ett bad från båten. Trevligt det också.
Skärmavbild 2015-07-04 kl. 10.06.45
Intervallpasset vid trapporna som ni på kartan och ligger på kungstens/saltmätargatan.
P1100869
Här är masken som ni även såg tidigare i veckan. Har den mer for the show, eftersom man ser ganska sjuk ut… Nej men skämt och sido är jag lite intresserad och se om den kan bättra på återhämtningen. Inte ha den när man kör, utan då vill man ju kunna trycka på fullt, utan som sagt i vilan.
P1100829
Bloggskrivande och pulsen till vänster, 44. Jag har alltid haft väldigt låg puls, men märkte förra veckan att jag kom ner väldigt låg gaska snabbt och lätt. När jag låg och strecha på stadion i Monaco innan passet så kom jag ner under 40 ganska snabbt.
P1100503
Så testa hemma härom dagen också och kom ner i 39 här på bilden, men mätte också 38.
Skärmavbild 2015-07-04 kl. 10.05.24
Som ni ser här, 16 min, snitt 42, högsta 67 och lägsta 38. Så vid rätt läge, utvilad och lugn borde jag kunna komma ner lite till.