Kåbdalis och inställd premiär

Till att börja med så nåddes vi av informationen att premiären i Levi är inställd idag, sjukt tråkigt… Men om vi backar bandet lite bara.

Är som sagt i Kåbdalis där vi igår hade första skiddagen, var lite väl varmt och mjukt igår så fick börja med en dags friåkning för att spara backen. Men tills idag hade det frusit på så det var game on. Med bra förhållanden och förutsättningar och ett stundande race i Levi krypande närmare kände jag mig riktigt taggad imorse. Kände att det var läge att börja trycka på och hitta sista klippet i åkningen. Så hoppa ut i första åket med känslan jag var redo att trycka på, kändes som jag satte ett ok åk och åkte upp till start för att spana in tiderna. Där möttes jag av ett tidspapper där jag var avhängd med nästan 2 sec… Blev nästan lite chockad och faktisk ganska stressad. Första tanken som kom upp var, ”va fan ska jag ändra”. Började med att tagga till lite mer och klev på ytterligare en nivå för att jaga ikapp lite tid. Men hela vägen upp tillbaka på start fundera jag på inställningar som kunde vara värt att ändras osv. När jag väl kom upp kunde jag dock pusta ut då jag förbättra mig med 1,5sec och nu låg inom räckhåll till topptiderna. Längre under dagen blev det senare ännu bättre.

Vilket fall, så summerar jag detta med att det är grymt att ha snabba team kamrater. Så fort man somnar till och inte ger allt så känns det och man får det på pappret direkt. Jag tror det lyfter oss alla och är riktigt nyttigt. Och som sagt vid detta tillfälle, kände jag med redo för Levi.

Här någonstans kom då infon om att det var inställt och risken att premiären först blir i Val d’isere är överhängande. Så att vänta på första racet ytterligare en månad till 13dec känns som en evighet och sjukt tråkigt. Kom igen liksom! Är bara hålla tummarna att FIS ändrar sig och sätter in racet någonstans.

Har annars som ni kommer se på bilderna längst ned, haft sällskap av två killar från Whiteout Pictures, som följt mig och filmat en sak för Atomic som kommer släppas längre fram. Tror vi fick det som behövdes så kommer bli kul att se.

Efter dubbla träningspass och någon timme med extra filmning är jag nu dödstrött.
P1180198
Har mötts av en fin pist här uppe. Inte mycket snö runt men helt tillräckligt för bra träning.
P1180192

P1180195
Jens, Anton, Sjödin och Mange igår
P1180206
Bästa med att vara här, det är så sjukt nära hem till stugan och kaffebryggaren.
P1180214
Magisk ljus imorse
P1180220
Ser lite kul ut med alla banor bredvid varandra
P1180224
Lite rolig vinkel
P1180238
Fullt på start med både dam och herrlag
P1180266
Sedan nästan ännu mer magiskt ljus ikväll
P1180272
Var uppe och filma med Alex och Simon på toppen då.
P1180282

P1180275

P1180307

P1180311