Sista träningstipset för hösten!

Här kommer sista filmen i höstens träningstips, där jag kör lite av en bencirkel, där ni kan gnugga lite uthållighet.

Jag delar även med mig av en lite intressant video nedan om bålstablitet som är ett ord som används mycket och även jag tydligen råkat använda i filmerna, vilket jag fick lite skäll av Andreas för, haha.

Jag har ju själv genom åren tillbaka kört extremt mycket ”bålstabilitet”, övningar där man isolerar enbart bålen och ofta kör i statiska rörelser, där man även ska lära sig att ”förspänna” magen innan man använder den. Lycka till att klara det när du åker skidor!

Detta är något jag under många år känt och därför gör att jag extra mycket gillar tänket vi kör på nu. Uteslutande nästan ingen isolerande ”bålstabilitet” och framför allt försöka undvika liggande övningar. Vi försöker jobba och stärka bålen i mer naturliga rörelsemönster, stående på benen och provocera ytterlägen. För min rygg och framförallt mitt rörelsemönster till vardags har det gjort stor skillnad.

Fråga bara Matilda hur jag såg ut om jag skulle plocka upp något från golvet för dryga året sedan, eller mardrömmen, plocka ur diskmaskinen. Allt skedde med löjligt strikta rörelser, en perfekt hållning i ryggen och sjukt onaturligt/oavslappnat, men ”bålstabilitet” kan jag lova att jag var jag kung på.

Jag är ingen expert själv men talar bara utefter egna erfarenheter!

12. Träningstips 3D Alpint – Cirkel ben from Mattias Hargin on Vimeo.