Storforsen

Sitter på hotell Storforsen, beläget runt 30 min från Kåbdalis åt Luleå hållet mitt ute i skogen. Vi bor här under denna period här uppe då allt inne i Kåbdalis är fullbokat. Det var ju inte vår grundplan att vara här från början så fick ta vad vi hitta. Dock visa det sig vara rätt skönt, trevligt hotell och bra häng här senaste två dagarna.

Ute i backen har vi inte haft lika tur och bra förutsättningar. Igår då vi hade första dagen möttes vi av ett bollhav, eller snarare sockerburk, så var inte toppförhållanden att köra i. Idag var det betydligt mkt bättre men då snökanonerna i backarna runt omkring står på för att få igång fler nedfarter så låg det en tät och fuktig dimma över backen vilket la sig på brillorna ganska omgående man drog iväg idag. Så sikten var obefintlig efter kortare tid i banan. Man såg åkare som valde kasta av sig brillorna halvvägs ner för att se något, vilket var lite rolig syn. Så senaste två dagarna har inte varit superroliga och jag har sladdat runt lite på halvfart och presterat mindre bra åkning.

Imorgon är det ju dock FIS race här uppe, vilket blir säsongen första tävling då Levi blev inställt. Så ska bli kul att tävla lite igen. Har dock svårt att känna några riktiga premiärnerver, som man känt om vi var i Levi just nu. Dock är morgondagens största morot att ge norrmännen en rejäl match, eller snarare sätta dom på plats, då hela deras lag är på start imorgon. Blir en kul och tuff match!
P1180559
Lite mer vinterkänslor igår. Jag skrev på min Instagram igår att det är kul att se Atomicbussen här uppe, Primoz har ju kört upp prylarna från Slovenien, vilket är 3000km enkel väg. Det är bra jobbat och nödvändigt för att vi ska kunna ha med oss alla skidor och material.
P1180573
Dagens största äventyr var att besöka Storforsen som just ligger utanför hotellet, bra tryck i flödet alltså där uppe. Var jag, Anton och Oskar som var där uppe. Jag fick typ tvångstankar att jag skulle hoppa i där uppe, men då han man vart ganska rökt är jag säker på. Samma känsla ma får när man är på hög höjd ibland… Detta är kanske inget jag borde dela med mig av, låter ju inte helt sunt;)
P1180577

P1180565

P1180566

P1180633
Snöigt ute för stunden, skönt att det visar lite vintertecken.