Kåbdalis-Engelberg

Sitter nere i Engelberg nu när jag skriver detta. Sedan segern i lördags har jag hunnit med ett sämre race på söndagen, där jag körde bort mig i första åket för att sedan i andra inte lyckas vända på steken. Myhrer stod dock upp och försvara dom svenska färgerna mot norrmännen så får väl säga att vi gick segrande ur striden;)

Var vilket fall kul att tävla där uppe, få känna lite på hetluften igen.

Jag har ofta inte så mycket mentala tix/rutiner för mig i allmänhet, mest för att inte stöka till det för mycket. Sen om man sa allt man gör skulle det dock kanske låta som man gör mer än man tror. Typ som att man alltid lyfter upp samma pjäxa när man kliver i skidorna, spänner alltid samma pjäxa först osv. Dit jag vill komma är i alla fall, nu när det bara var FIS race där uppe så kan jag skratta åt mig själv till att jag sparar på det där sista krutet för mig själv mental genom att inte göra saker jag ibland annars gör, bara för att veta att jag kan steppa upp det ytterligare när jag vill. Som nu valde jag inte att plocka fram ny tävlingsdräkt vilket jag kommer göra till WC premiären, samma så med ett par nya handskar för att ha riktigt tajt känsla runt händerna och även sätta in ett helt nytt glas i brillorna osv. Allt för när man på racedag drar på sig prylarna få känslan, ”att nu, nu jävlar är det på riktigt”. Samma så med vissa rutiner som jag medvetet valde att strunta i, typ racefys dagen innan och diverse små andra saker. Ett litet mentalt spel som är lite roligt, är ändå små saker som ger det där sista som ibland behövs.
P1180672
I väntan på besiktning andra åket, jag gillar att vara tidig och är ofta där uppe lite väl tidigt. Som ni ser lite sämre väder dag 2. Var inte helt optimal sikt vilket gjorde det till en utmaning.
P1180675
Första priset från lördagen, ett renhorn, som jag även skoja om lite på instgram.. I Levi har ju senaste årens vinnarna fått en ren, så Hirscher valde att döpa sin ren till Ferdl efter hans pappa… Dock tror jag att det är det hornet jag står med här tyvärr;)
P1180687

P1180698
Fick precis levererat en helt ny V800 då jag lyckades strula bort min för några veckor sedan. Jag har testat en hel del olika märken men denna är den jag fastnat mest för och är bäst i klassen enligt mig. Grym och framför allt enkel att använda.

Rotationer bröstrygg from Mattias Hargin on Vimeo.

Hann med en snabb träningspass förbi Stockolm igår med Andreas, där vi körde core, här kan ni se lite sköna rotationer för bröstryggen, höfter och core. Gillar slutet där jag håller på att knocka Matilda rätt bra.