EC i Hemsedal

Har tagit mig hela vägen från Gällivare till Hemsedal, Norge där det kommande två dagar går Europa Cup slalom race. Om ni ser kartan nedanför så har jag inte kört bil, märkte bara ut vägen som dock min service fik köra med alla prylar. Själv är jag nöjd att det blev flyg via Stockholm-Oslo och sedan världens långsammaste 21mil i bil. Som alla vet är vägarna ju inte dom snabbaste i detta land och idag kändes det som det tog något sorts rekord.

Vilket fall är jag här i Hemsedal nu och redo för ett dubbel-race. Skönt att känna på lite tävlingsstämning och tempo igen, efter någon mer vecka av träning uppe i Gällivare. Backen här är väldigt lätt/flak och därmed också väldigt lång, så kommer nog bli ganska långa avstånd i banan för att det inte ska bli för mycket i antal käppar mot vad som är tillåtet. Jag är ju generellt bättre på tajtare avstånd, men ska nog inte vara några problem ändå.

Är eftermiddagsrace imorn, så blir en lugn morgon, en lättare uppvärmning/fysisk aktivitet framåt lunch och sedan lite lunch innan det är besiktning framåt 12.45 med start 14.00.
P1190182
Har sett lite sliten ut senaste dagarna i ansiktet, många som frågat om jag varit i fight, men är ju bara säkerhetsnätet som satte sina spår.
Skärmavbild 2015-12-01 kl. 22.00.56
Som sagt, Gällivare-Hemsedal är inte grannbyar precis.
P1190207
Morgondagens nr, 9. Med några poäng från förra året så lottades jag 8-15 så bra lottning som ni ser.
P1190208
Hade tänkt skriva något hårt om att det är förjävligt att åka med Attacking Vikings på bröstet på nrlapparna, alltså norrmännens slogan, men kom att tänka på helgen och Lake Louise där en viss Viking prestera rätt bra så kanske inte ska säga så mycket om det.
Untitled
Var det någon mer än jag som var ganska imponerad av dessa två under helgens tävlingar. Hatten av!