Dåligt genrep

Vakna upp i Engelberg idag och det känns riktigt skönt, ska ha några dagar ledigt innan vi på allvar drar iväg efter helgen och laddar inför första WC slalomen nästa söndag. Känns bra att skriva.

Tripen till Hemsedal blev inte så lyckad. Om jag skrev att jag första dagen hade känslan att jag hade segern inom räckhåll, så svängde det snabbt till andra dagen då jag faktiskt prestera två rätt ljumna åk och sluta på en 9:e plats vilket inte är bra alls. Det var visst nrlappasrace då det blev rejält uppkört eller snarare svåråk i spåren, men något jag ändå borde klara av och särskilt i andra åket då jag hade 2-3 åkare runt omkring mig som körde upp sig till pallen och gjorde det mycket bättre än mig.

Dock är det kul hur det svänger. Från att vara nära att vinna första dagen, vilket hade gett mig tidigt nr till andra dagen och troligen en betydligt lättare resa i dom svårare förhållanden och även lite extra självförtroende. Istället så lämna jag med lite negativ känsla av att jag dag 1 inte kunde knyta ihop säcken och nu dag två inte fick med mig särskilt bra resultat. Precis inte det genrep man vill ha kanske.

Dock så är jag tillräckligt dum eller klok om man ser det så, att inte dra för stora växlar av detta. För jag känner att jag har bra åkning i mig och har haft det hela hösten. Så om jag bara fortsätter på det spåret så kommer detta bli fint framöver när WC racen drar igång nu. Jag känner mig mer redo än på länge. Nu går vi in och trimmar det sista, i både kropp och åkning kommande vecka!
P1190220
Härligare väder dag två i Hemsedal och tidigare race, vi körde morgon och var klara till 12. Perfekt så jag hann med flyget till Oslo. Och här har jag en annan bra story som blev pricken över i för helgen. Jag lyckades trots att dom 23milen till Oslo tog typ över 4 h att åka fast för polisen, vilket är skrattretande. Jag låg i 60-80 efter begränsningar hela första halvan, för det var riktigt halt och jag vet att polisen ofta är ute. Sedan kommer en uppförsbacke där det är sandat och mindre halt så växlar upp och lyckas komma upp i 100kmh. Då ser jag någon ligga i diket som jag just kör förbi och jag sneglar ned, då är det en polisjäv** som ligger som en krypskytt i diket och skjuter på mig. Allt för jag inte ska se honom. Så jag kan inte mer än skratta åt dom när jag blir stoppad. Dom var dock väldigt trevliga och vi hade en liten bra pratstund om sport och annat kul innan jag fick nästan 4000NOK i böter med mig hem. Vilket sjukt sätt att jobba på ändå, ligga och gömma sig, inte riktigt fair.
P1190227
Hann sitta och reflektera och analysera lite åkning på flyget.
P1190232
Ibland glömmer man att man har det ganska bra serverat och inte reflekterar över det. Igår landa jag i Zurich själv, och där har man en typ splitterny A6a stående väntandes. Alltså en av förbundets bilar. Så hade en lätt resa vidare mot Engelberg. Dörr till dörr, Hemsedal-Engelberg tog det dock nästan 10-11h.
P1190237-2
Men möttes av detta när jag kom fram, wow.