Carezza

Ska precis sova, imorgon är det Europacup race igen. Det klassiska Obereggen, ett race som typ alltid fylls upp med massor av WC åkare. Jag såg startlistan för imorn och tyckte jag räkna till 15 st WC topp 30 åkare.

Idag har vi kört träning i Carezza där vi bor och som ligger 20-30 min bort. Sjukt fin dag, sol, någon minusgrad och en perfekt balkad backe. Alltså hård men med grepp där man kunde köra och få lite skön känsla. Drog dock på mig lite känningar i mitt ena knä tidigt in i passet (inget allvarligt, utan det jag haft även förra året) så kunde inte köra på så mycket jag ville tyvärr. Hann ändå testa en sak som jag tycker har stämt sämre på slutet och framför allt första åket i Val d´iser då jag tyckte trycket låg för långt fram på skidorna. Jag har försökt köra med en lägre häl/footboard i pjäxan hela säsongen, för jag tycker det gjort mig mer rörlig i åkning och haft lättare att carva/svänga enklare, dock har jag sista tiden fått känslan att det tagit bort en av mina absoluta styrkor. Mitt korta tryck och rebound ner mot nästa käpp som jag har när trycket kommer mer direkt ner i hälarna. Så idag gick jag tillbaka till det och upplevde direkt den känslan jag söker efter. Vi får se om det bara var tillfälligt eller om det är nyckeln som jag saknat. Vi pratar om 2 mm vilket är sjukt små detaljer men som i slutändan gör ganska stor skillnad.
P1190763
Carezzas träningsbacke
P1190766
Dolomiterna är fina, men ser nu även lite extra speciella ut när det endast ligger snö i backarna.
Skärmavbild 2015-12-15 kl. 13.59.03
Lite annorlunda GoPro vinkel
Skärmavbild 2015-12-15 kl. 14.05.42
I slutet av åket, skön friåkning idag vid sidan av banan.
Skärmavbild 2015-12-15 kl. 14.08.34
Oskar ger ett sista lycka till på start
Skärmavbild 2015-12-15 kl. 14.10.52

P1190770