Formsvacka!?

Det är intressant med sport och framför allt slalom, då det svänger ganska snabbt åt båda håll, både upp och ner. För tillfället upplever jag liten neråt period med gårdagens race och resultat som slutade med en 21:a plats. Det är faktiskt mitt sämsta resultat sedan typ 2011 av dom race jag tagit mig i mål och det är ju dom flesta flesta. Men placeringar längre ned i den regionen har jag varit skonad åt några år. Och med en urkörning senaste racet och bara en 10:e plats i premiären så är jag ju faktiskt långt ifrån där jag önskat och trodde jag skulle ligga vid denna tid om ni frågat mig innan säsongen.

Så nu är det bara ta sig i kragen och komma in i matchen så snabbt det går. Släppa allt negativt och komma upp på rätt spår igen. För det mest intressanta är att detta kommer efter en av dom bättre försäsonger skidmässigt på många år. Ifjol jobbade jag istället mycket mer i motvind på träningar och var långt ifrån snabbast då.

Än så länge så håller jag dock modet uppe och tror själv att det bara är lite små marginaler och detaljer som fattas och gör att det tex igår inte riktigt stämde. Igår gick krafterna lite åt fel håll och det blev rätt oroligt för mig, vilket gjorde att jag rygga tillbaka och inte kunde gå på som jag ville. Detta gör också att man jobbar onödigt mycket, går upp i svängväxel istället för att bara ligga kvar och gå på nästa sväng direkt.

Tekniskt vet jag exakt vad jag måste göra, jag har dock legat och funderat timmar sedan igår om det är något jag borde ändra med materialet. Ni ska dock veta att det mesta är typ samma som ifjol. Även om det inte kändes som det riktigt stämde 100 igår, så tror jag mestadels är upp till mig att jag inte rör mig på rätt sätt. Och den aggressiva snö är något vi inte kommer ha på ett tag. På söndag i Adelboden där snön nu vräker ner och det till och med väntas regn tror jag det kan stämma rätt fint. Dess förhållanden kommer vara varandras motsvarigheter. Så helt enkelt, nytt race och nya möjligheter. Det är det bästa med Januari att chanserna till revansch kommer snabbt inpå varandra.

Kan ha blivit lite pladdrigt det här, det kan bero på att jag är lite trött. Men sammanfattat, jag är långt ifrån nöjd, jag är ganska frustrerad (läs mycket), men jag hänger inte läpp för det.
P1200639
Som sagt legat timmar och funderat… Och för att inte tappa självförtroendet och tron på mig själv har jag tapetserat rummet med mina nya autograf kort. Nu få vi se om det funkar;)
Skärmavbild 2016-01-07 kl. 21.16.58
Annars samla jag ihop en mapp med åkning från ifjol, de bästa träningspassen och lite race. För att analysera och se vad som är annorlunda. Både vad jag gör bättre nu, men framför allt om jag gjorde något annorlunda då.
Skärmavbild 2016-01-07 kl. 11.42.39
Detta är vädret i Adelboden, som ni ser rätt så intresant. Det kommer bli grisigt. Statiskt sätt talar det lite emot mig, mjuk och gropigt. Men känns nästan lite skönt att bara få gå ut och kriga.
Skärmavbild 2016-01-07 kl. 11.43.06
Ända fördelen med detta är. Att eftersom det kommer så mycket nederbörd där, så innebär det att det kommer mer i Engelberg och det även är kallar. Så mån-tis blir det puder trots utgång av resultat på söndag och det ger mig lite energi att veta.

Träning i Santa Caterina imorgon och sedan över mot Schweiz, Adelboden.