Hargin-svängen

Tillbaka hemma i Engelberg och kom just ner från berget efter en väldigt blåsig dag. Har snöat en hel del senaste dagarna och ska fortsätta men stormen och dimma gjorde det svårt att få ut något mega av dagen. Vi var dock smarta idag och höll oss ifrån några ”större åk” vilket visade sig vara klokt, all snö som hade drivit visade sig nämligen släppa ganska lätt. Trots sämre förhållanden en rolig dag, eller framfrö allt ett roligt gäng att åka skidor med, se bilder längre ned.

Till något tråkigare, så är det ju gårdagens race vilket jag nästan redan glömt. Jag gjorde något man inte får göra och lyckades med bedriften att köra fel i första åket och bleb självklart diskad. Jag hade helt enkelt svårt att se 100% i det ymniga snöfallet och gick helt enkelt mot fel käpp i en ganska klurig kombination som dom sedan resten av racet kallade ”Hargin svängen”, kanske även kan få den kombinationen döpt efter mig. Vilket fall skamset att komma ner framför 10,000 fans på läktaren och ha känslan, ”visst var det där fel”, för jag hade känslan att jag åkt fel men vågade inte stoppa utifall att det kunde varit rätt. Det bästa var att jag inte tror så många fatta vad som hände, så slapp skämmas allt för mycket. Vilket fall sjukt tråkigt! Jag är dock inte allt för nere över detta, vet att det inte är något värt att hänga upp sig på. När man har lite motvind, är det komiskt att såna här saker händer dock. Har bara i WC åkt fel en gång i tidigare tror jag. Det jag ska ta med mig från igår är åkningen bitvis, vilket jag tycker har mycket bättre rörelse och så länge jag åkte rätt så prestera jag faktist bättre än jag brukar vid så där dåliga förhållanden, alltså ymnigt snöfall.
P1200720
Bild från besiktningen igår morse. Dom trampade hela banan och sprutade sedan med vatten innan dom salta. Blev dock helt ok.
P1200723
Som sagt vattenslangen var framme.
Skärmavbild 2016-01-10 kl. 18.25.24
På start
Skärmavbild 2016-01-10 kl. 18.26.28
Vitt och fint
22
Här är kombinationen fårn igår. Den rätta linjen är alltså den röda, alltså långsväng utanför blå och röd innan du viker in över den röd och utanför den blå. Jag (blå linje) vek in innanför den första röda och missade som sagt bryta linjen mellan dom två röda. Var dock nere och kände på roten till den röda.
P1200736
Dagens väder
P1200742
Och gäng som var uppe och körde. Vet inte om ni ser men Kurt och Johan närmst hade isyxa och masa rep med sig då vi hade en rolig grej på G idag, vilket vi dock fick strunt i pga vädret.
P1200745
Hmm photobomba RB atleterna med lite NOCCO;)
P1200769

P1200766
Oskar passa på att skjuta lite porträtt i det blåsiga vädret.
P1200784

P1200794
Sista åken framåt 14-tiden sprack det faktiskt upp lite.