Analys

Är i Kirchberg nu, vilket bara ligger runt 10 min utanför Kitzbühel. Vi kör ju får uppladdning här under veckan och bor ju även kvar här över racet.

Igår var vi och träna på ett ställe som heter Waidring-Steinplatte, 30min härifrån. Ett litet ställe vi träna för två år sedan också. Tyskarna hade vattnat backen där så vi fick hoppa in passet efter dom, vilket var kanon. Dock väldigt tuffa förhållanden och jag prestera nog min sämsta träning sedan sjukt lång tid tillbaka, vilket gav mig en tankeställare… Något står inte riktigt rätt till, vad gör jag annorlunda, vad är felet??

Så satte mig under kvällen igår och analysera åkningen från hösten och under säsongen för att spåra problemet. Det som var mest smärtsamt var att när jag hoppa tillbaka hela vägen till Nya Zeeland, vilket typ var första dagarna för säsongen. Där hade jag en helt annan rörelse och attityd i åkningen, fick in höften och knäna mycket bättre och åkte 10ggr bättre än igår. Där hade jag exakt samma rörelse som gav mig framgång ifjol och den tycker följt med under hösten och fanns kvar ända fram mot den inställda premiären i Levi, strax där efter börjar jag se tendenser på det som just nu inte riktigt stämmer. Jag börjar trycka upp mig efter käpp pga skidorna svänger in under mig istället för att skickar mig mot näst käpp. Trycker kommer sent och går istället i sidled vilket gör att man blir avvaktande och framför allt hög i svängväxel.

Jag vet inte vad som gjort att jag ”fuskat” och kommit in i detta felaktiga rörlesemönster och inte riktigt insett det själv. En analys är att just denne tid, slutet av nov, början av dec åkte vi mycket svåra förhållanden och framför allt extremt aggressiv snö som höll i sig hela vägen fram mot över Jul då äntligen vintern kom över alperna. Innan jul, när det enbart var kanonsnö överallt och inte en gnutta av natursnö skapade väldigt speciellt och annorlunda förhållanden vilket jag slet lite med. Här någonstans i samband med premiären i Val D´iser hamna jag in på fel bana. Här lura jag även upp mig själv lite på läktaren. När man inte åker exakt som man vill, så kan det vara lätt att ta felbeslut i val av material. Jag har försökt lösa problemet med små ändringar som istället nästan gjort det värre då jag tagit med mig dom ändringarna in på snö som passat mig bättre. Sedan ska vi inte glömma att jag under säsongen på race även faktiskt trots detta visat snabb åkning, andra åket Val d´sere då jag är bland dom snabbaste, Madonna första åket där jag är några 20/100 från pallen, Wengen första åket där jag stora partier är bland dom snabbaste. Dock med en åkning och rörelse som jag inte riktigt varit nöjd med. Jag har försökt utveckla, men det har istället skickat mig ett steg tillbaka är känslan nu och det var så tydligt igår när jag satt under en längre tid och analysera tillbaka i tiden. Så igår insåg jag på riktigt att jag har ett problem som måste lösas. Det som lurat mig mest är att jag hela tiden varit snabb på träning trots problemen och när man tidigare säsonger varit det, har det varit ett gott tecken, men i år när vi alla visat sämre form har jag blivit lite lurad.

Så tills idag nollställde jag lite, gick tillbaka till exakt det som tog mig till segern här ifjol. Men framför allt, att jag hade en glasklar bild i huvudet hur jag skulle åka. Det komiska var att det just var dom där åken och rörelsen från Nya Zeeland som rullade i huvudet, då jag tänkte. Om jag kunde åka så där då efter 3 månaders sommarlov, måste jag väl fan kunna plocka fram det igen så här 6 månader in på säsongen.

Så med viss grus i maskineriet men otroligt motiverad att vara tillbaka i just Kitzbühel, gör vi oss nu redo för söndag och en av säsongen höjdpunkter. Jag började redan idag med en helt annan attityd och rörelse under dagens träning. Så jag ska tillbaka och framåt!
P1210011
På väg upp i Waidringen igår
P1200996
Där vi hade en magisk dag om man tänker bort prestationen på träningen.
P1210017

P1210020
Hur Österrikisk ser inte denna gubbe ut, riktigt skön och snygg klädsel
P1210031-2

Sten, sax, påse om startordning
IMG_3501
Skönt med Andreas som är med och kan hålla i uppvärmning på start och även på morgonen på hotellet, skönt att slippa tänka själv och bara kunna hänga på.
IMG_3509
Jag och Byggis med lite drag.
P1210058-2
Här är en bild jag gillar, det är attack och man kan se att jag kan trycka in höften tidigt i sväng.
P1210061-2

P1210095-2

P1210183-2