Nästan Big in Japan

Just vaknat upp på flygplanshotellet i Tokyo och ska snart flyga tillbaka mot Köpenhamn-Zurich, kom ner hit sent igår efter racet. Så hur blev racet i Naeba då? Antar att inte så många av er titta då det gick mitt i natten.

Efter ett fint första åk igår där jag låg två, 2/100 från ledaren Fritz, klarade jag inte riktigt hålla farten upp i andra åket och körde ner mig till en 12:e plats. Jag trivdes på snön och åkningen gick lätt igår, så lite synd på att dimmma/regn drog in inför oss sista åkare i andra åket. För det är tyvärr ingen favorit, det slog igen snabbt på brillorna så var väldigt svårt att se och för egen del att kliva på det som behövdes då. Därför tycker jag det var extra stark av Myhrer att i dom förhållandena från hans tredjeplats, stå upp och klättra ett steg ytterligare till en fin fin andra plats. Sjukt kul för Andre och bra för laget med en pallplats igen.

Även om resultatet igår inte blev någon höjdare, så kunde jag snabbt glädja åt att jag faktiskt kvala in till Stockholms WC:n nästa vecka. Är 12slalomåkare från WCSL listan och 4 st från totala WCSL listan. Det betyder väldigt mycket för mig, att få chansen att tävla på hemmamark i Stockholm känns sjukt stort. Är jag och Andre som kommer få köra för oss herrar. Jag hoppas vi ses i Hammarby nästa tisdag den 23:e, biljetterna på läktarna är slutsålda, men nu fyller vi resten av backen till bristningsgränsen;)

För övrigt när det värt att nämna att dom igår gjorde en grym insats med underlaget, dom jobbade sjukt hårt och lyckades trots extrema mängder nederbörd regn under natten fixa bra underlag. För en gång skull såg man dom salta som man ska på riktigt, alltså ösa ut salt inte som man saltar i mellaneuropa, typ med bordssalt,) Det var för övrigt sjukt varmt igår, solen titta fram under förmiddagen och det var lätt 15grader uppe på start. Fartdräkt och alla prylar är verkligen inte gjorda för dom temperatuerna och framför allt inte jag. Kändes som jag koka inombords och var lätt svimkantig hela dagen, haha.
P1220058
Från Oze Tokura mot Naeba
P1220074
Naeba som område såg också fint ut
P1220081
möttes av denna vye på hotellrummet, ganska coolt och sjukt nära målet. Väldigt skönt på race att bara kunna gå upp på rummet mellan åken.
P1220084
Var ett magiskt stort men tyvärr ganska fult hotell, dom förstört den annars fina området med.
IMG_2574

IMG_2575
Den här bilden älskar jag att se, så här vill jag åka. Bra stöd på yttern, höften in strakt och man ser att kraften är grymt fördelat på laggen hur dom böjer sig.
P1220107
Mellan åken på rummet
IMG_2570
Andre på pallen
P1220117
Haha vi dela buss ner mot Tokyo med tyska laget, så med en första och andraplats i bussen fanns det något att fira. Så vi körde en lite after ski på bussen och hade roligaste bussresan på mycket länge med mycket skratt. Felix och tyska gänget är riktigt sköna grabbar. Det slår mig väldigt ofta ju längre man är med på denna cirkus, hur schyssta och glatt gäng dom flesta/nästan alla är på touren. Väldigt avslappnad stämning mellan alla åkare runt omkring tävlingar tills det närmar sig start då alla försvinner in i sitt.