Vilken Succé!!!

Jag är tillbaka nere i Engelberg och har en dag på att packa om, tvätta innan det bär vidare imorgon igen. Vad säger vi om Stockhoms tävlingen då… Vilken Succé!!!

Visst för egen del blev det inte som planerat då jag åkte ut redan i första matchen. Gick in i grinden i första starten och gav Julien det utrymde han behövde för att få styra matchen och jag försöka stressa ikapp. Kändes dock som jag hade han i åkning och låg ju före honom in mot mål i andra åket, men med en fin avslutning klev han om och förbi och släckte min dröm. Lizeroux var dock väldigt sympatisk över det hela och bad efteråt fler ggr om ursäkt, vilket är snällt men självklart inget han ska behöva göra.

Känslan att mötas av det stödet, först under åkarpresentationen där nog bara Lindsey eller Hirscher möttes av större jubel och sedan höra grytan koka inför start inför mitt första heat var kul att få vara med om. Vill inte tänka hur det låtit med några vinster i ryggen, så känns lite tungt att jag vek ner mig så tidigt. Liksom ingen chans som dyker upp så jäkla ofta. Men sådant som är värt att minnas och träna extra hårt för att få uppleva och göra bättre nästa gång. Nog om mig…

Som sagt en sjuk succé hela tävlingen och den svenska prestationen överlag denna kväll med, Maria, Frida och Andre på pallen. Mer kan man inte begära och kul att alla som kom fick vara med om det. Tjejrna med Maria och Frida körde ju grymt och hela vägen stabilt, men måste lyfta Myhrers avslutning i semin mot Khoroshilov, där han slaktar nedre delen av banan och visar åkning som typ inte ska vara möjlig. Tror alla som jag fick gåshud av den vändningen;)

Det värmer att få visa upp vår sport i Sverige och Stockholm på detta sätt. Först att visa alla åkare Stockholm från sin bästa sida, men framför allt publiken hur skidåkning ser ut som när den är som bäst. Vi har ju en hel del tävlingar under vintern som är som denna publikfest, Zagreb, Wengen, Adelboden, Kitzbuel, Schladming mfl men aldrig på svensk mark har det väl varit sånt drag. Det är extremt viktigt och innebär att nu tävlingen kommer tillbaka närmsta åren, FIS bestämde det på plasts då dom var så nöjda. Så med en sånt här först år, bådar det gott för kommande år. Jag längtar redan till 31 Januari 2017!

Så stort tack för alla som jobbat kring tävlingen och gjorde den så bra. Alla funktionärer som slet, där det kändes som man kände alla som var på plats och inte minst publiken och alla som kom. Ert stöd värmde!
13

P1220358
Under eftermiddagen då vi drog igång med uppvärmning.
P1220361
Kan det bli finare och mer tur med vädret.
P1220362
Eller så här ser det väl alltid ut, det sa jag till alla utländska åkare i alla fall.
P1220368

P1220376

P1220370

P1220392
Dagen efter, då lugnet hade lagt sig och innan jag hoppa in i taxin mot Arlanda.
P1220396
Dagens träningsredskap. Efter en sjukt seg förmiddag där jag faktiskt kände av den lilla utgången vi hade efter racet. Var ute på stan en snabbis och hade lite skoj, med åkare och vänner hemifårn. Efter en sväng på gymet och ett benpass kände jag mig dock fräsch igen.
P1220399
Så här såg bilen ut efter dryga timmen på gymmet. Snöa bitvis riktigt mkt och hårt under dagen. Funderar om jag ska ta ett åk-två åk innan jag drar imorn.
P1220401
Nyttigt och mindre nyttigt. Preppa en juice, samtidigt som jag stekte på middagen. Carnitas ala Cramby, alltså där man kokar köttet i coca cola under två timmare typ tills det faller sönder. Medveten om att det inte är så nyttigt, men gott är det;)
P1220406
Så tar igen med lite rödebetsjuice